Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταδικάστηκε καθηγητής θιασώτης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε πρόσφατα στον Ν. Γραμματικάκη, συνταξιούχο πλέον καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, θιασώτη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο οποίος μεταξύ άλλων απειλούσε τους μαθητές του σχολείου ότι θα «πάθουν τα ίδια» με θύμα δολοφονικής επίθεσης.

Η απόπειρα δολοφονίας είχε γίνει σε βάρος του μαθητή Φοίβου Δερμετζίδη του εν λόγω σχολείου, με τον τραυματισμό του από τον Γ. Αποστολόπουλο, μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, το Γενάρη του 2013. Ένα από τα τραύματά του ήταν βαθύ και πολύ κοντά στην καρωτίδα. Σημειωτέον, ο χρυσαυγίτης δικάζεται αυτό τον καιρό και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Να θυμίσουμε ότι μετά την επίθεση στο μαθητή, γονείς είχαν υποβάλει υπόμνημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Δ’ Αθήνας, ζητώντας διερεύνηση της συμπεριφοράς του καθηγητή. Τελικά, η υπόθεση κατέληξε σε εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη και ο Ν. Γραμματικάκης κρίθηκε ένοχος από το Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα του «εγκωμιασμού εγκλήματος που διαπράχθηκε», με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή.

Πηγή: 902.gr