Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Γερμενής

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης. Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηνών, Γ. Καμίνη, στις 2 Μάη του 2013, μετά την απαγόρευση του ρατσιστικού «συσσιτίου μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι, τότε, οι χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον Γ. Γερμενή, προσπάθησαν να εισβάλουν στην υπηρεσία του δήμου στον σταθμό Λαρίσης και να επιτεθούν στον δήμαρχο. Μάλιστα, ο Γερμενής, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να οπλοφορεί, προσπαθώντας να χτυπήσει τον Γ. Καμίνη γρονθοκόπησε ένα 12χρονο κορίτσι, που είχε έρθει, όπως και άλλα παιδιά, για να πάρει πασχαλινά δώρα, ενώ τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με κράνη και ρόπαλα βρισκόταν έξω και ήταν έτοιμο να μπει αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο υπόδικος χρυσαυγίτης, που κατηγορείται για συμμετοχή στη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της ΧΑ, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Αθηνών, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, είχε καταθέσει σχετικά: «Υπάρχει οργανωμένη δομή που είναι σε θέση να οργανώνει και να εκτελεί επιθέσεις απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να εισέλθουν στον Κόμβο (σ.σ. υπηρεσία του δήμου)»

Γ. Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι «εγκληματική οργάνωση» που «αποπνέει αέρα υποκόσμου»