Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης για την επίθεσή του σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό στέλεχος της Χρυσής Αυγής με ποινή 28 μήνες. Πρόκειται για τον Ευ. Στεφανάκη που καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012.

Το δικαστήριο αυτή τη φορά έκανε δεκτή την παραγραφή της πράξης της οπλοφορίας. Κατά την επίθεση οι δράστες φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Ο Στεφανάκης υπενθυμίζεται ότι έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα.

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη δικογραφία για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο πατέρας του Στεφανάκη, σε σχετικές δηλώσεις που είδαν τη δημοσιότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Στεφανάκης φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής και «πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες».

Ο Γ. Τσιμπουκάκης και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είχε περιγράψει πως διαλύθηκε πάνω στο κεφάλι του, λόγω της βιαιότητας, το σκληρό μασίφ πλαστικό αντικείμενο. Όπως είπε, «στον “Ευαγγελισμό” μού τα έβγαλαν από το κεφάλι. Αφαιρέθηκε πλαστικό». Μάλιστα, ενώ κόσμος από τα άλλα εκλογικά περίπτερα ακινητοποίησε τον έναν δράστη στο έδαφος, αυτός απελευθερώθηκε, έβγαλε μεταλλικό αντικείμενο μέσα από την τσέπη του -που μετά όλοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν σιδερογροθιά- και συνέχισε να χτυπά τον Γ. Τσιμπουκάκη…

Πηγή: 902.gr