Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Δημιουργείται Έφιππη Αστυνομία για το κέντρο της Αθήνας

Την πλήρη ενσωμάτωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, που σημαίνει κατάργηση του ειδικού Σώματος το όποιο δημιουργήθηκε με την πρόσληψη 1.060 ειδικών φρουρών, κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. 

Ταυτόχρονα ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι μπαίνει τέλος στις προσλήψεις εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και μελετάται σχέδιο ουσιαστικής εκπαίδευσης όσων ειδικών φρουρών έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής με άλλες διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν στην ΕΛΑΣ., όπως προβλέπεται από το νόμο, πληρώντας στον μεγαλύτερο βαθμό τις προϋποθέσεις για την άσκηση της αποστολής τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η έφιππη αστυνομία, εφόσον εγκριθεί η δημιουργία της, αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αποτελεί νίκη για το φοιτητικό κίνημα, το οποίο μαζικά και δυναμικά τάχθηκε ενάντια στο αντιδραστικό αυτό μέτρο της κυβέρνησης της ΝΔ, κάτι που ωστόσο δεν πρέπει να σπείρει εφυσηχασμό, αλλά αντίθετα να εντείνει τον αγώνα για πανεπιστήμια που θα ανήκουν στους φοιτητές και τους εργαζόμενους, χωρίς αστυνομοκρατία και παραβιάσεις του Ασύλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΚΝΕ για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: «Όνειρό τους ήταν και πάει…»

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα