Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταρρίπτεται η εκδοχή της ληστείας στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου – Δέχθηκε τραμπουκισμό πριν δολοφονηθεί (Βίντεο)

Νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταρρίπτει την εκδοχή της ληστείας στην περίπτωση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από εσωτερική κάμερα καταστήματος καταγράφει την στιγμή που ο 33χρονος Ζακ προσπαθεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής προκειμένου να πάρει ενα μπουκάλι νερό. 

Στο βίντεο που δημοσίευσε ενημερωτική ιστοσελίδα φαίνεται πως ένα άτομο κλείνει την είσοδο στον Ζακ και τον απωθεί βίαια, ενισχύοντας τον ισχυρισμό ότι ο Κωστόπουλος εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να προστατευτεί και όχι να διαπράξει ληστεία. Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 6 δευτερολέπτων φαίνεται μια καθημερινή κίνηση στο ταχυφαγείο, μέχρι το σημείο όπου φαίνεται ένας πελάτης να βγαίνει από το κατάστημα.

Εκείνη την ώρα (14.52.02 αναφέρεται στο βίντεο) φαίνεται να φτάνει στην είσοδο ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο Ζακ επιχειρεί να μπει στο κατάστημα, όμως τον εμποδίζει ένας άντρας με κίτρινο μπλουζάκι. Η φασαρία και οι φωνές τραβούν την προσοχή του υπάλληλου και του πελάτη.

Το βίντεο δείχνει τον Ζακ να εμποδίζεται έντονα από τον άνδρα που φοράει κίτρινο μπλουζάκι και φαίνεται ξεκάθαρα να κάνει αρκετά βήματα στο πλάι εξαιτίας της απώθησης που δέχεται. Στο σημείο φτάνουν αμέσως και άλλοι δυο. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει νερό. Στην συνέχεια ο Ζακ αποχωρεί και ο άνδρας με το κίτρινο ρούχο σηκώνει το χέρι του προς τον 33χρονο. 

Τα όσα δείχνει το βίντεο επιβεβαιώνονται από την κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου, σύμφωνα με τον οποίο ο Ζακ πράγματι επιχείρησε να εισέλθει στο μαγαζί και κάποιος τον απώθησε βίαια. Επιπλέον,  υπάρχει καταγεγραμμένη ενώπιον του ανακριτή η μαρτυρία νεαρής γυναίκας η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει “βοήθεια”. 

Η συνέχεια- και η τραγική κατάληξη- είναι γνωστή, με τον Ζακ να μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο και να δέχεται το άγριο λιντσάρισμα που, στην συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, οδήγησε στο θάνατο του.