Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καταστολή και εκβιασμός από την Κεραμέως – Απειλεί με μαθήματα στις αργίες και τα Σάββατα

Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων εκβιάζει  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

Εκβιάζει τους μαθητές που ζητούν μέτρα ασφαλείας στα σχολεία ότι θα χάσουν ακόμα και τους λιγοστούς περιπάτους και τις αργίες και παράλληλα εκβιάζει με απουσίες τους μαθητές που κινητοποιούνται, ότι πρέπει να βρίσκονται σπίτι τους και να κάνουν τηλεμάθημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Βέβαια, κουβέντα δε λεει η υπουργός για τις χαμένες ώρες λόγω μη τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολεία, για το γεγονός ότι τη μια μέρα τα παιδιά κάνουν 5 ώρες μάθημα και την άλλη 7. Επίσης, δεν δείχνει την ίδια ζέση για να εφαρμόσει άμεσα σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ούτε και είχε επιδείξει αντίστοιχη ζέση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών της περσινής χρονιάς.