Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων – ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι θα τον ματαιώσουν στην πράξη

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο να μπουν «στο γύψο» οι εργατικές κινητοποιήσεις και να επικρατήσει η σιωπή έναντι των αντιλαϊκών μέτρων που προωθήθηκαν και θα προωθηθούν στην προσπάθεια να πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση.

Το χουντικής έμπνευση νομοσχέδιο είναι προσπάθεια περαιτέρω ποινικοποίησης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και το μέλλον του, πολιτική που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία, την Παιδεία και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ από την άλλη μοιράζει πακτωλούς δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κατέθεσε αυτή την αθλιότητα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”. Δεν έχει, για παράδειγμα, την ίδια “ευαισθησία” για την καθημερινή, συνεχή ταλαιπωρία λόγω του “Μεγάλου Περιπάτου” του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους. Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο, η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα Μέσα Μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα, ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία μετά το δικαίωμα της απεργίας, τώρα θέλει να βάλει “στο γύψο” και τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου.

Ήδη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα εργαζομένων έχουν δηλώσει ότι η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και πως η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει.

ΠΑΜΕ: Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει

«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει» αναγράφει το ΠΑΜΕ σε αφίσα που κυκλοφόρησε ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

afisa pameΤο ΠΑΜΕ έχει επισημάνει σε ανακοίνωση του πως «η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα». Καλεί τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων, τα Εργατικά Κέντρα, τους μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού και νεολαΐστικου κινήματος, να ενημερώσουν όλο το λαό, να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης, να είναι όλοι σε ετοιμότητα. «Είναι αδίστακτοι, δεν θα διστάσουν να φέρουν σε ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο τέλος Ιούλη ή και τον Αύγουστο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην το επιτρέψουμε» υπογραμμίζει.