Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατόπιν εορτής και όχι σε όλους, δίνει voucher σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση

Την παροχή κουπονιού (voucher) 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως laptop, tablet κλπ., σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να καλυφθούν οι ανάγκες, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης COVID-19.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόγραμμα, που είναι συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αφορά οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 325.000 οικογένειες και περίπου 525 χιλιάδες νέους από 4 έως 24 ετών.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση: «για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ».

Να σημειωθεί επίσης ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, έρχεται σχεδόν εννιά μήνες μετά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας και λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί, δηλαδή ουσιαστικά κατόπιν εορτής.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα, αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα…

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη