Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κείμενο-παρέμβαση στις εσωκομματικές εξελίξεις από 1.300 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αναζωπυρώθηκε η εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο. Μετά το πύρινο άρθρο Σταθάκη, την παρέμβαση Δραγασάκη και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Αποστολάκη, Ακρίτα, Κασίμη) σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο προβληματισμού για τον προσανατολισμό και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Το κείμενο συνυπογράφουν περίπου 1.300 στελέχη του κόμματος.

Κάτι που πρέπει να κρατηθεί υπόψη για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν είναι ότι στο κείμενο δεν υπάρχουν υπογραφές της Έφης Αχτσιόγλου και του στενού της κύκλου.

Το κείμενο, το οποίο επιγράφεται «Διέξοδος Αριστερά», επισημαίνεται πως «ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», όπως και ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”. Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των «”από κάτω”, αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί».

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς» τονίζεται στο κείμενο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο ικανό να εμπνεύσει αισιοδοξία και να κινητοποιήσει όσους/ες οδηγούνται στην παραίτηση, αλλά και το «πλήθος της αποχής», που το τροφοδοτεί η λαθεμένη πεποίθηση ότι από την πολιτική δεν έχει τίποτα να περιμένει κανείς, ενώ, αντίθετα, από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες της πολιτικής και στα κοινωνικά κινήματα εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα», καταλήγει.

Το κείμενο περιλαμβάνει ένα «πρώτο κύμα υπογραφών», ενώ δεν πρόκειται για κείμενο που θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Το κείμενο συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, τα εννέα μέλη της «Ομπρέλας» που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα, όπως:

Ανδρέας Ξανθός
Πάνος Σκουρλέτης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Νίκος Φίλης
Κώστας Αθανασίου
Νίκος Βούτσης
Αννέτα Καββαδία
Έφη Καλαμαρά
Κατερίνα Κνήτου
Πάνος Λάμπρου
Χάρις Ματσούκα
Μαρία Γκατσούκα (ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου)

 

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοιραστείτε το: