Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Κερδίζουμε το 2020»: Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στην Σμύρνη

Με σύνθημα «Κερδίζουμε το 2020», εκατοντάδες εργαζόμενοι, φίλοι, υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) παρευρέθηκαν σε εκδήλωση του κόμματος στο «Πάρκο Πολιτισμού» της Σμύρνης.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρει το πόρταλ sol news, ξεκίνησε με προβολή βίντεο όπου νέα μέλη του TKP εξηγούσαν την απόφαση τους να γίνουν μέλη του κόμματος. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων του Ναζίμ Χικμέτ και τραγούδια εμπνευσμένα από την ποίηση του, ενώ τραγούδια της ερμήνευσε και η μουσικός Γκιουλτσάν Αλτάν.

tkp smyrni 2

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκφώνησε ομιλία ο γεν. γραμματέας του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Όταν είμαστε οργανωμένοι πολεμάμε ενάντια στα αφεντικά. Τους αναγκάζουμε να κάνουν κάποια βήματα πίσω, αλλά δεν εξαπατούμε κανέναν. Όσο συνεχίζεται αυτό το σύστημα, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η πείνα, η φτώχεια και η ανεργία θα συνεχίζονται. Γι’ αυτό χρειάζεται να ενθαρρύνουμε το λαό να παλέψει, όσο δύσκολο κι’ αν είναι αυτό».

Ο Οκουγιάν πρόσθεσε εν μέσω χειροκροτημάτων: «Φτάνουμε στην 100η επέτειο μας! Είμαστε περήφανοι για το Κόμμα μας! Οι εκμεταλλευτές θα ηττηθούν διότι είναι σάπιοι! Ο κομμουνισμός θα επικρατήσει επειδή αποτελεί το μοναδικό μέλλον για την ανθρωπότητα!».

Η εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας έκλεισε με εκατοντάδες κόσμου να τραγουδούν με υψωμένες τις γροθιές η «Διεθνή», στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα για το νέο έτος.

Σημειώνεται ότι το ΚΚ Τουρκίας, με κεντρικό σλόγκαν «Κερδίζουμε το 2020» (2020’yi kazanmak için) διοργανώνει εκδηλώσεις στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Για σήμερα, 22 Δεκέμβρη, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στις 4 Γενάρη θα διοργανωθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Άγκυρα.