Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης παρά το κλίμα καταστολής VIDEO_ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και ενάντια στην ελληνική εμπλοκή πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από την Ιόνιο Ακαδημία, χώρο όπου ξεκινούσε η παρέλαση για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

__Από την πρώτη στιγμή
ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
και ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή

Παρά το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας, η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα δυναμική και τα συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη», «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά» και «το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΗΠΑ-Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» ήχησαν δυνατά.

Την ίδια ώρα, στο χώρο μπροστά από τους επισήμους, σημαιοφόρος που συμμετείχε στην παρέλαση σήκωσε παλαιστινιακή μαντίλα εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του λαού της χώρας μας στους παλαιστίνιους, που σφαγιάζονται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Όταν οι συγκεντρωμένοι, μετά τη λήξη της παρέλασης, ξεκίνησαν πορεία, δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο. Όμως, κάτω από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ο αστυνομικός κλοιός αναγκάστηκε να υποχωρήσει και η πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ όπου περνούσαν οι διαδηλωτές πλήθος κόσμου χειροκροτούσε και επευφημούσε ενώ πολλοί έμπαιναν στη διαδήλωση!

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter

 

 

Μοιραστείτε το: