Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κε δήμαρχε Καισαριανής Βοσκόπουλε: όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι ο νέος – «ακομμάτιστος» (βλ κυβερνητικός με τους πριν και τους νυν και «γενικώς») δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος ξεπλένει συμφωνημένα και υποχρεώσειςεξαργυρώνοντας (συγκεκριμένα) γραμμάτια

  • Ήδη όπως ο ίδιος επαίρεται κατά την ορκωμοσία, χοροστατούντων απασών των συνήθων υπόπτων, «με την παρουσία τους τίμησαν, τον Δήμαρχο προσωπικά και τη νέα Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου όπως oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο πρώην υπουργός και νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, ο πρώην Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ και -λείπει ο Μάης από τη σαρακοστή; ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας» ΣΣ |> «από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου» πλην ΚΚΕ, αλλά αυτό εξυπακούεται…

Βοσκόπουλος - Παππάς

Βοσκόπουλος

Νίκος Παππάς

Από την πρώτη κιόλας μέρα έπιασε δουλειά: Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να περικόψει παραπέρα τις ήδη κουτσουρεμένες παροχές σε είδος -ατομικής προστασίας κλπ. των εργαζόμενων (ΣΣ |> από τη μια είχε πάρει τα μέτρα της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και από την άλλη τον έκραξαν οι πάντες στη συνεδρίαση του ΔΣ) ξεκίνησε πρόγραμμα απορρύπανσης, ξηλώνοντας αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ -με ιδιαίτερη μανία εκείνες του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ –ακόμη και τις ανακοινώσεις του σωματείου εργαζόμενων από το ειδικό ταμπλό. Και μάλιστα όταν «εντεταλμένος» εργαζόμενος, αρνήθηκε να το κάνει δηλώνοντας αναρμοδιότητα, τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο ίδιος -και μάλιστα προκλητικά και μετά μανίας.

Τα γεγονότα αυτά, έρχονται να προστεθούν στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του (και φερόμενο και ως υπεύθυνο πολιτισμού!!), έξω από τον κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ την ημέρα που ανέβαινε η αντιπολεμική παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», επειδή διακινούσαν τον Ριζοσπάστη και εισιτήρια του Φεστιβάλ!

Φυσικά τα παραπάνω νέα «ήθη και έθιμα», που θυμίζουν «άλλες εποχές» δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα: ήδη σήμερα 19-Σεπ, που η καρδιά της ανυπόταχτης νεολαίας χτυπά στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», έγινε μαζική κινητοποίηση / παράσταση διαμαρτυρίας από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σ’ όλους τους δημοτικούς χώρους (καθαριότητα – πράσινο, δνση περιβάλλοντος δημαρχείο κλπ), όπου ξαναμπήκαν οι αφίσες, μοιράστηκε ανακοίνωση-καταγγελία των ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ και των ΟΒ της ΚΝΕ, δόθηκαν εισιτήρια για το φεστιβάλ και έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ 2019

 

Παρατίθεται στη συνέχεια η καταγγελία των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ

🔻🔻

Καταγγελία ΚΟ Καισαριανής ΚΚΕ ΟΒ ΚΝΕ δημάρχου Βοσκόπουλου 19 Σεπ 2019 top

🔻🔻

Οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ καταγγέλλουν την τακτική της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Καισαριανής και τον Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, που επίμονα, συστηματικά και με μίσος κατέβασαν από τα ταμπλό του Δημαρχείου τις αφίσες της ΚΝΕ που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ της, το οποίο πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου και φερόμενο ως υπεύθυνο πολιτισμού, έξω από τον κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ την ημέρα που ανέβαινε η αντιπολεμική παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», επειδή διακινούσαν τον Ριζοσπάστη και εισιτήρια του Φεστιβάλ.

Τους ενοχλεί ότι η ΚΝΕ συνεχίζει να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 45 χρόνια με τεράστια συμμετοχή από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η αντικομουνιστική ρητορεία και στάση που έδειξαν ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική τους, όπως φάνηκε από τις πρώτες μέρες διοίκησης τους στο δήμο.

Στόχος τους είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου σε μια περίοδο που τα λαϊκά εργατικά στρώματα δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που θα υλοποιήσει και η νέα διοίκηση του δήμου, εξαργυρώνοντας την στήριξη που της παρείχαν όλα τα μνημονιακά κόμματα.

Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι στην πόλη που είναι ταυτισμένη με τον αγώνα των κομμουνιστών για τα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικό και ποτισμένο το χώμα της από το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

pdf

 

Καταγγελία ΚΟ Καισαριανής ΚΚΕ & ΟΒ ΚΝΕ δημάρχου Βοσκόπουλου 19-Σεπ 2019

Καταγγελία Βοσκόπουλου ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ και ΟΒ ΚΝΕ


ΣΣ |> Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο δήμαρχος ήταν “ευγενικός” και φραστικά “τα γύρισε” …
«δεν υπάρχει καμιά πρόθεση» είπε μεταξύ άλλων, «αρκεί να βάζουμε μόνο στα ταμπλό, να μη ρυπαίνουμε» (sic!)
Αντιπροσωπία με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Ηλία Σταμέλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και πρώην δήμαρχο, συναντήθηκε μαζί του, εκθέτοντας το ζήτημα -στην πολιτική του πλευρά, που είναι και η ουσία.
Ο ίδιος στη συνάντηση παραδέχθηκε ότι με δική του εντολή κατέβαιναν οι αφίσες λίγο πολύ για λόγους…«προσωπικής αισθητικής!»
Βέβαια, λίγο μετά συνέχισε στην ίδια τακτική, απειλώντας εργαζόμενους -μέλη του ΚΚΕ, για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ και των θέσεων του κόμματος.
Η νέα Δημοτική Αρχή νομίζει ότι με τέτοιες πρακτικές μπορεί να ξεμπερδέψει με τους κομμουνιστές και τη δράση τους στην Καισαριανή.
Προς το παρόν οι αφίσες είναι στη θέση τους …οψόμεθα -εμείς θα είμαστε στο πόστο μας με τις κεραίες τεντωμένες

Όλοι στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

🔻🔻

Κινητοποίηση_Καισαριανή_ΚΚΕ_Βοσκόπουλος_19-Σεπ-2019

 

Μοιραστείτε το: