Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΕ ΚΚΕ για το 1821: Σήμερα προβάλλεται το 3ο επεισόδιο για την οργάνωση της Επανάστασης

Σήμερα, Πέμπτη, στις 20.00 προβάλλεται το τρίτο από τα έξι επεισόδια της οπτικοακουστικής παραγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο YouTube (youtube.com/kkemedia).

Στο 3ο επεισόδιο, ο θεατής μεταφέρεται στην περίοδο του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και των αστικών επαναστάσεων, όπου πολλοί Ελληνες που είχαν έρθει σε επαφή με τους επαναστάτες καπιταλιστές της εποχής ή με τα καπιταλιστικά κράτη, αναζήτησαν στη ριζοσπαστική σκέψη τα απαραίτητα εφόδια για τη θεραπεία των δεινών που επέφερε η φεουδαρχική εξουσία.

Η οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής αστικής τάξης και η επαφή της με τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό δεν άργησαν να αφήσουν τα αποτυπώματά τους…
Οι φλογερές επαναστατικές διακηρύξεις αναζητούσαν την οργανωτική τους έκφραση και τη βρήκαν με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό της τσαρικής Ρωσίας.

ℹ️  Τα επόμενα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Πέμπτη και ώρα 20.00.

  • Το 4ο επεισόδιο «Και ποιοι θέλετε να αρματωθούν, αν όχι εμείς;» στις 15/4.
  • Το 5ο επεισόδιο «”Εμφύλιοι” πόλεμοι. Η επανάσταση μέσα στην Επανάσταση» στις 22/4.
  • Το 6ο και τελευταίο επεισόδιο «Η Επανάσταση διδάσκει» στις 29/4.

info Ατέχνως✔️  Τη Δευτέρα η εκδήλωση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ και της ΚΟ Αττικής

Το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ και η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821».

Ομιλίες θα κάνουν:

  • Ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, με θέμα: «Ο χαρακτήρας της Επανάστασης του 1821 και η σύγχρονη διαπάλη».
  • Η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η κατάκτηση της διαλεκτικής – υλιστικής αντίληψης για την Επανάσταση του 1821 αναγκαία στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τις μελλούμενες σοσιαλιστικές επαναστάσεις».
    • Οι ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από το portal «902.gr».


Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων