Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες της Αλβανίας ο 35χρονος Κων. Κατσίφας

Κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες της Αλβανίας ο 35χρονος Κων. Κατσίφας που έπεσε νεκρός στις 28 Οκτώβρη μετά από συμπλοκή με την Αλβανική Αστυνομία.

Η κηδεία του έγινε βήμα και για εθνικιστικές δυνάμεις και ομάδες, όπως και διάφορα φασιστοειδή από Ελλάδα και Κύπρο που μετέβησαν οργανωμένα στους Βουλιαράτες και κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους αναπαρήγαγαν εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα και εμβατήρια, ενώ κρατούσαν και σημαίες με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική» κ.ά. Παρόντες και οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Βασίλης Γιόγιακας.

Κατά τη μετακίνηση από την Ελλάδα προς τους Βουλιαράτες είχαν προηγηθεί έλεγχοι στους μεταβαίνοντες από τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές των δύο χωρών στην Κακαβιά, προκειμένου να αποφευχθεί η άφιξη στο χωριό «ακραίων στοιχείων» και οι προβοκάτσιες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές πέντε άτομα. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Νωρίτερα, στην Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απεύθυναν έκκληση στους Έλληνες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μέχρι τις Βουλιαράτες «να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».