Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες της Αλβανίας ο 35χρονος Κων. Κατσίφας

Κηδεύ­τη­κε στους Βου­λια­ρά­τες της Αλβα­νί­ας ο 35χρονος Κων. Κατσί­φας που έπε­σε νεκρός στις 28 Οκτώ­βρη μετά από συμπλο­κή με την Αλβα­νι­κή Αστυνομία.

Η κηδεία του έγι­νε βήμα και για εθνι­κι­στι­κές δυνά­μεις και ομά­δες, όπως και διά­φο­ρα φασι­στοει­δή από Ελλά­δα και Κύπρο που μετέ­βη­σαν οργα­νω­μέ­να στους Βου­λια­ρά­τες και κατά τη διάρ­κεια της παρου­σί­ας τους ανα­πα­ρή­γα­γαν εθνι­κι­στι­κά και αλυ­τρω­τι­κά συν­θή­μα­τα και εμβα­τή­ρια, ενώ κρα­τού­σαν και σημαί­ες με συν­θή­μα­τα όπως «Η Μακε­δο­νία είναι ελλη­νι­κή» κ.ά. Παρό­ντες και οι βου­λευ­τές της ΝΔ Σάβ­βας Ανα­στα­σιά­δης και Βασί­λης Γιόγιακας.

Κατά τη μετα­κί­νη­ση από την Ελλά­δα προς τους Βου­λια­ρά­τες είχαν προη­γη­θεί έλεγ­χοι στους μετα­βαί­νο­ντες από τις αστυ­νο­μι­κές και τελω­νεια­κές αρχές των δύο χωρών στην Κακα­βιά, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί η άφι­ξη στο χωριό «ακραί­ων στοι­χεί­ων» και οι προβοκάτσιες.

Στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Αργυ­ρο­κά­στρου έχουν προ­σα­χθεί από τις αλβα­νι­κές αστυ­νο­μι­κές αρχές πέντε άτο­μα. Για τις προ­σα­γω­γές έχει ενη­με­ρω­θεί από την Αλβα­νι­κή Αστυ­νο­μία το αρχη­γείο της ΕΛΑΣ. Σημειώ­νε­ται ότι το πρωί είχαν προ­σα­χθεί άλλα τέσ­σε­ρα άτο­μα, τα οποία αφέ­θη­καν ελεύθερα.

Νωρί­τε­ρα, στην Ελλά­δα, το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών και το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη απεύ­θυ­ναν έκκλη­ση στους Έλλη­νες που επρό­κει­το να ταξι­δέ­ψουν μέχρι τις Βου­λια­ρά­τες «να τιμή­σουν τον νεκρό επι­δει­κνύ­ο­ντας αυτο­συ­γκρά­τη­ση και σεβα­σμό στην οικο­γέ­νεια και την τελετή».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο