Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΙΝΑΛ-ΜεΡΑ25-Ελληνική Λύση: Στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων με κενές περιεχομένου ρητορείες

Για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» και για «συντηρητική σφραγίδα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής» κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή, στηρίζοντας «προοδευτικές» τάχα μορφές ευελιξίας και άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Έτσι, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έδειξαν το δρόμο για τις τωρινές αντεργατικές ανατροπές και έσπευσε να δηλώσει υπέρμαχος των κατευθύνσεων της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας καλώντας την κυβέρνηση «να μην της κουνάει το δάχτυλο» για τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, τις οποίες έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις του κόμματός της. Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της «AstraZeneca».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25,  Γ. Βαρουφάκης, επικέντρωσε το πρόβλημα του νομοσχεδίου στις ατομικές διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ έκανε λόγο για «έντιμους επιχειρηματίες» που θα μπουν σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό με άλλους «επιχειρηματίες-αρπακτικά» που θα εφαρμόζουν το νόμο. Μη διαφωνώντας επί της ουσίας με την ευελιξία της εργασίας, ανέφερε ότι η εφαρμογή της είναι θεμιτή, αρκεί να γίνεται με κανόνες.

Σε «λανθασμένες επιλογές» της κυβέρνησης απέδωσε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, βγάζοντας λάδι τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για φθηνή εργατική δύναμη, που όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν. Απαρίθμησε ως λάθη την κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας, από την πλευρά των επιχειρηματιών, που δεν βοηθούν στο καλό εργασιακό κλίμα, στηρίζοντας τη λογική της ανταγωνιστικότητας. Για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, ενισχύοντας την κυβερνητική προπαγάνδα συκοφάντησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων, επισήμανε πως «άλλο είναι η χρήση και άλλο η κατάχρηση της απεργίας από τους κακούς συνδικαλιστές».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα