Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο»: Σας καλωσορίζουμε και σας συστηνόμαστε (19/12)

cinema4

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο» άρχισε την λειτουργία της πριν λίγες μέρες. Ξεκίνησε από μια παρέα ανθρώπων όλων των ηλικιών,  που αγαπούν τον κινηματογράφο, έχουν άποψη για τον πολιτισμό και πείσμα να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Άνθρωποι, που ως επί το πλείστον, διαχωρίζουν τη σκέψη και τις πράξεις τους από τις κυρίαρχες λογικές της ατομικής απομόνωσης, της συλλογικής παραίτησης και αποχαύνωσης.

Σκοποί μας –όπως διατυπώνονται και στο καταστατικό της ίδρυσης του σωματείου μας- είναι:

α. Η διάδοση των έργων της κινηματογραφικής τέχνης που μπορούν να προβληματίζουν, να εκπαιδεύουν, να αναπτύσσουν το αισθητικό κριτήριο και να προβάλλουν την ιστορία, τους σύγχρονους αγώνες των λαών, τις λαϊκές αρχές και αξίες, ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας, τη ναρκωκουλτούρα και το φασισμό.

β. Η ανάδειξη της αναγκαιότητας μόνιμης και σταθερής εναντίωσης στον  κινηματογράφο  (μηχανή «ονείρων»), που συμβάλει στη διαμόρφωση ιδεολογιών με  χολιγουντιανά  πρότυπα.

γ. Η δημιουργία προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στην παραγωγή προοδευτικού έργου στον κινηματογράφο.

δ. Η τόνωση του ενδιαφέροντος του λαού και της νεολαίας για την κινηματογραφική τέχνη,   που  μπορεί  να αποτελέσει μέσο κατανόησης του κοινωνικού γίγνεσθαι και της διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης, συμβάλλοντας έτσι, σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.

ε. Η άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο του πολιτισμού και της κινηματογραφικής τέχνης ειδικότερα, καθώς και η  μελέτη και ανάδειξη  των τρόπων για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Για να πετύχουμε τους σκοπούς μας, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε σειρά καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων (ενδεικτικά: θεατρικών, κινηματογραφικών, μουσικών, λαογραφικών, εικαστικών κ.λπ.), διοργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, διαγωνιστικών φεστιβάλ, εκθέσεων, η παρουσίαση κάθε θέματος με όλες τις μορφές εκδηλώσεων.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε και να πλαισιώσετε την κινηματογραφική λέσχη.

e-mail: [email protected]

τηλ. Επικοινωνίας: 6973 999219 – 6979 119018