Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ: Φυλάκιση και για εμπρησμό εξ αμελείας – Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα

Σε μια ακόμα κίνηση για να κρύψει τις ευθύνες της με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου πυροπροστασίας κατέφυγε η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι απειλούνται με φυλάκιση ακόμα και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας και πως θα αυξηθούν τα χρηματικά πρόστιμα.

Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και υπό τη σκοπιμότητα της συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, έγινε σήμερα συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. 

«Τα από πρόθεση τελούμενα εγκλήματα, το έγκλημα του εμπρησμού, τιμωρείται ήδη από πάρα πολύ βαριές ποινές. Αυτό που θα συμπεριλάβει η θεμελιώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα θα είναι και ότι τα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα εφόσον είναι από ένα όριο και πάνω η ποινή, οι ποινές αυτές θα εκτελούνται, θα οδηγούνται στη φυλακή», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δήλωσε ακόμα ότι θα γίνουν διευρυμένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που δεν θα αφορούν μόνο τις πυρκαγιές. Όπως είπε ο Γ. Φλωρίδης, «το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε μία διαδικασία αναθεώρησης των θεμελιωδών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, βάσει της οποίας θα επιδιώξουμε όλο αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία να υποχωρήσει. Οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά την αλλαγή του Κώδικα να παρανομήσει πρέπει να το σκεφτεί και δύο και τρεις φορές γιατί το ενδεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή θα είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Ο Β. Κικίλιας ανέφερε ότι τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα με αυτά που ισχύουν για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν έως και τις 30.000 ευρώ.

Υποστήριξε ότι «είναι μεγάλο το κόστος που πληρώνουμε κάθε χρόνο πρώτα απ’ όλα στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή» και πως «είναι εγκληματική αμέλεια, δεν είναι πλέον αμέλεια» αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στην εγκληματική «αμέλεια» όλων των κυβερνήσεων να λάβουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού διότι τα θεωρούν …κόστος!

Πηγή 902

 

 

 Ατέχνως Καλές Διακοπές