Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κι όμως, από το υπουργείο Εργασίας ακούστηκε η αλήθεια!!!

Κι όμως σήμερα για μία και μοναδική φορά από το γραφείο της υπουργού Εργασίας ακούστηκε η αλήθεια.

Ειπώθηκαν αλήθειες όπως ο μέσος μισθωτός έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μείωση της αγοραστικής του δύναμης κατά 23% και του βιοτικού του επιπέδου την περίοδο της κρίσης κατά 50%.

Συνολικά έχουν περάσει αυτά τα χρόνια 23 αντισυνταξιουχικοί νόμοι με αποτέλεσμα το 50% των συνταξιούχων να ζει με σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα και ότι με το Ν.4387/2016 έχουν χαθεί για τους συνταξιούχους εισοδήματα άνω των 60 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα, από το υπουργικό γραφείο βγήκε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τους ανέργους να μη συμβιβαστούν με τα «νέα μέτρα» και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Και μάλιστα, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, αφαιρέθηκε από το γραφείο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προμήνυμα πως ό,τι ακουστεί δεν ταίριαζε με αυτή τη σημαία.
Ματαίως όμως περιμέναμε σχετικό Δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του υπουργείου για όσα ακούστηκαν.

Δικαίως βέβαια, γιατί όλα αυτά δε βγήκαν από το στόμα της υπουργού, κ. Αχτσιόγλου, αλλά ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει σε αιφνιδιαστική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου άπλωσαν ένα μεγάλο πανό το οποίο προαναγγέλλει τη συγκέντρωση της 9ης Νοεμβρίου στο Σύνταγμα ενάντια στην επικείμενη 3η αξιολόγηση που θα επιφέρει κι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού και επιπλέον κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων όπως αυτό της απεργίας.

Η κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ είναι ένα μήνυμα επιθετικής διεκδίκησης για την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, συμπλήρωσε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τη συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου αλλά και συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 23 του μήνα στην Πλατεία Κοτζιά.