Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους «Big 4»

Ανακοίνωση σχετικά με την χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, παραγόντων της FIFA-UEFA, με τους λεγόμενους «Big 4» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα επεισόδιο της σειράς “ποδόσφαιρο-επιχείρηση” είδαμε χθες, με πρωταγωνιστές τους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου και τον υφυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται για άλλη μια φορά να τους “χωρίσει”, να τους “ρυθμίσει” και να “βάλει τάξη” στα συγκρουόμενα συμφέροντά τους, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα που μάταια προσπαθεί και αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του, να χτίσει: Αυτή του αναγεννημένου ποδοσφαίρου. Και τι δεν ακούσαμε μετά τις εκλογές, ότι θα απογειωθεί το προϊόν, ότι τώρα επιτέλους θα υπάρξει λύση, ότι θα υπάρξει restart κ.ά. Τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα!

Έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει τον υφυπουργό της κάθε φορά κυβέρνησης να μιλά για κάθαρση. Δεν μπορούν να γίνουν σοβαρά βήματα εάν δεν αντιμετωπίσεις την αιτία του προβλήματος που είναι η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο.

Το VAR και η γραμμή του οφσάιντ είναι το περιτύλιγμα του προβλήματος που στο εσωτερικό του κρύβει τη σαπίλα των στημένων, των κατευθυνόμενων στρατών, την ίδια ώρα που ο ένας παράγοντας βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου, προκειμένου να κατοχυρώσει θέση στην κατηγορία και στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Κι όμως συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση τα προνόμια και τις διευκολύνσεις με το να μην εντάσσει τις ΠΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Συνεχίζει να διευρύνει και να αγκαλιάζει τον τζόγο και το στοίχημα ως τομέα ανάπτυξης, όπως λέει. Συνεχίζει να διευκολύνει τα επιχειρηματικά τους σχέδια με το να τους παραχωρεί εκτάσεις και εγκαταστάσεις, χωρίς να υπολογίζονται οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, οι ανάγκες των σωματείων ακόμα και των αθλητών που κάνουν προετοιμασία για την Ολυμπιάδα που έρχεται σε 6 μήνες.

Ο φίλαθλος κόσμος έχει πείρα πια. Γνωρίζει και δεν περιμένει κάτι το ουσιαστικό από τέτοιου είδους συναντήσεις, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που αποτελούν μέρος του, αυτοί που το δημιουργούν».