Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Απαράδεκτο να συναντιέται με τους ναζί της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Σε σχόλιό του για τη συνάντηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη με μέλη της Χρυσής Αυγής, το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι απαράδεκτο που ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης, δέχεται να συναντιέται με εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Είναι προκλητικό επίσης για τους χιλιάδες επαγγελματίες που εκπροσωπεί να επικαλείται τους “τύπους”» για δικαιολογία. Να του θυμίσουμε ότι δεν “καλούνται παντού” οι εκπρόσωποι της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αντίθετα δεν γίνονται δεκτοί από εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και άλλες μαζικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, δεν τους παραχωρούνται χώροι από δημοτικές αρχές με κομμουνιστές δημάρχους.

Zorpidis neonazi

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μ. Ζορπίδης με μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Από την άλλη, πάει πολύ να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την παραπάνω συνάντηση και να απορεί πώς είναι δυνατόν ο κ. Ζορπίδης να συναντιέται με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ξεχνούν ότι οι ίδιοι συγκυβερνούσαν μέχρι πρότινος με ακροδεξιούς; Ξεχνούν ότι στελέχη τους χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής τους και υπουργός βραβεύτηκε πρόσφατα από τον γνωστό για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο μητροπολίτη Αμβρόσιο; Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι στελέχη τους συνυπάρχουν σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες με ακροδεξιούς και ενώ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέρμα η κοροϊδία. Ούτε τα δήθεν “προοδευτικά μέτωπα” του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δυνάμεις όπως η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα που ψαρεύουν στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού μπορούν να δώσουν τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά. Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα, γιατί μπαίνει μπροστά καθημερινά για να απομονωθούν οι φασίστες από το λαό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».