Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη μεγάλη απεργία

Σε τηλεοπτική εμφάνιση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφού επανέλαβε τα περί υποκινούμενης απεργίας, υποστήριξε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν απεργίες για το Ασφαλιστικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, ωστόσο γίνονται κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου», κρύβοντας πως είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες και τότε.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Βρούτση σχετικά με την απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο σημειώνει:

«Δίπλα στην υπόλοιπη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, που επιστράτευσε τον κοινωνικό αυτοματισμό και τα γελοία επιχειρήματα περί “υποκίνησης” για τη σημερινή μεγάλη απεργία, ήρθε ο ανεκδιήγητος υπουργός Εργοδοσίας, Βρούτσης, να προσθέσει και το εξής: Ότι τάχα με τον νόμο Κατρούγκαλου δεν είχαν γίνει απεργίες.

Μπορεί ο κ. Βρούτσης να έχει γίνει ο πιο φανατικός υποστηρικτής του ν. Κατρούγκαλου, την αρχιτεκτονική του οποίου διατηρεί και επεκτείνει, όμως να του θυμίσουμε ότι τότε εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες είχαν απαντήσει με μαζικές και επανειλημμένες κινητοποιήσεις και απεργίες.

Το ίδιο θα κάνουν και τώρα για την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου – Βρούτση, όση βρώμικη προπαγάνδα κι αν επιστρατεύσουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Αυτό έδειξαν και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα».