Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ για την Ελληνογαλλική Συμφωνία: Δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου

«Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, είναι πως η συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας, την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα», επισήμανε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Όπως και παλαιότερες συμφωνίες, τόνισε, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, σχέδια που απλώνονται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική.

Η συμφωνία υπηρετεί τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, τους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο που συνοδεύεται πάντα και παντού,με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.

Τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς διαψεύδουν τα ίδια τα κείμενα των συμφωνιών, επισήμανε και αναφέρθηκε διεξοδικά στο άρθρο 18 που προβλέπει τη διάθεση των υποδομών της χώρας ως βάση στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και τη συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολυεθνικές δομές, που δρουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στο Μάλι κ.α.. «Τί δουλειά έχουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις, και τί συμφέροντα έχει εκεί ο ελληνικός λαός,» ρώτησε εμφατικά την κυβέρνηση . Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα και προκλητικά, επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.