Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Η φετι­νή Παγκό­σμια Μέρα κατά του Ρατσι­σμού βρί­σκει την υφή­λιο σε πρω­το­φα­νείς συν­θή­κες λόγω παν­δη­μί­ας κορο­νοϊ­ού, που δεν γνω­ρί­ζει σύνο­ρα. Αυτό το γεγο­νός επι­βάλ­λει το δυνά­μω­μα της αλλη­λεγ­γύ­ης, αλλά και την απο­μό­νω­ση εκεί­νων των φωνών που, με αφορ­μή και την παν­δη­μία, προ­σπα­θούν να χύσουν το ρατσι­στι­κό δηλητήριο.

Αυτές οι έκτα­κτες συν­θή­κες επι­βάλ­λουν τη λήψη ειδι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας των χιλιά­δων εγκλω­βι­σμέ­νων προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, που ζουν σε άθλιες συν­θή­κες στα νησιά και την ενδο­χώ­ρα, αλλά και των εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων οικο­νο­μι­κών μετα­να­στών που ζουν κι εργά­ζο­νται στη χώρα μας, με κου­τσου­ρε­μέ­να ή ανύ­παρ­κτα δικαιώ­μα­τα. Επι­βάλ­λουν τη στή­ρι­ξη των Ελλή­νων μετα­να­στών που ζουν κι εργά­ζο­νται στο εξωτερικό .

ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης

Τα μέτρα, που με καθυ­στέ­ρη­ση εξήγ­γει­λε η κυβέρ­νη­ση για τα hot spots των νησιών, είναι ανε­παρ­κή και υπο­νο­μεύ­ο­νται από τις άθλιες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης λόγω της πολι­τι­κής εγκλω­βι­σμού που από κοι­νού έχουν προ­ω­θή­σει η ΕΕ και οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και που έχουν μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε φυλα­κή της ΕΕ για τους ξερι­ζω­μέ­νους από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και τη φτώχεια.

Όσο η κυβέρ­νη­ση δεν προ­χω­ρά στον οργα­νω­μέ­νο απε­γκλω­βι­σμό όσων βρί­σκο­νται στα νησιά και στη λήψη όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων δια­σφά­λι­σης της υγεί­ας και υγιει­νής, αλλά αντί­θε­τα αξιο­ποιεί την κατά­στα­ση, για να επι­τα­χύ­νει τη δημιουρ­γία κλει­στών κέντρων-φυλα­κών, ανα­λαμ­βά­νει μεγά­λες ευθύ­νες τόσο απέ­να­ντι στους χιλιά­δες κατα­τρεγ­μέ­νους όσο και στους κατοί­κους των νησιών.

Το ΚΚΕ, με πρό­σφα­τη ανα­κοί­νω­ση του ΠΓ τοπο­θε­τή­θη­κε ανα­λυ­τι­κά για την κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί στην Ελλά­δα και διε­θνώς, πρό­τει­νε συγκε­κρι­μέ­να μέτρα ανα­κού­φι­σης του προ­βλή­μα­τος.
Πρό­κει­ται για στό­χους πάλης για το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, για προ­τά­σεις συσπεί­ρω­σης του λαού, που απα­ντούν στις προ­θέ­σεις τόσο της άρχου­σας τάξης της Τουρ­κί­ας να εκμε­ταλ­λευ­θεί γεω­πο­λι­τι­κά τους ξερι­ζω­μέ­νους, όσο και της ΕΕ και της άρχου­σας τάξης της Ελλά­δας να εφαρ­μό­σουν ακό­μη πιο βάρ­βα­ρα μέτρα εγκλω­βι­σμού και καταστολής.

Το εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα, ο λαός μας πρέ­πει να αντι­στα­θούν, να απο­μο­νώ­σουν απο­φα­σι­στι­κά τις φασι­στι­κές και ακρο­δε­ξιές συμ­μο­ρί­ες στα σύνο­ρα και την ενδο­χώ­ρα, τις ρατσι­στι­κές και ξενο­φο­βι­κές προ­τά­σεις και αντι­λή­ψεις, όπως η δημιουρ­γία στρα­το­πέ­δων σε ξερονήσια.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του λαού μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, στους μετανάστες εργάτες θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και κρατικής αυθαιρεσίας. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο