Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση Φωτο γυναικών στο διαδίκτυο: Βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας – Άμεση διερεύνηση & τιμωρία των δραστών

Άμεση διερεύνηση και τιμωρία των δραστών απαιτεί το ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι είναι μια αποτρόπαια πράξη και περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το σοβαρό αυτό θέμα προέκυψε με ιστοσελίδα που γίνονται αναρτήσεις φωτογραφιών γυναικών χωρίς να έχουν δώσει της συγκατάθεση τους και έχει προκληθεί πλήθος αντιδράσεων.

kke-logo

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η αποτρόπαια πράξη της δημοσιοποίησης σε ιστοσελίδα φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και άλλων ανθρώπων, εν αγνοία τους, από “ανώνυμους χρήστες”, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η πλειοψηφία των γυναικών, ιδιαίτερα των νέων, παραμένει απροστάτευτη απέναντι στη βία κάθε μορφής.
Γι’ αυτό περισσεύει η υποκριτική ευαισθησία των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και την τιμωρία των δραστών».

info Ατέχνως

ℹ️  Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει το hashtag #cancelchatpicorg, που αφορά ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο, που πολλές φορές αφορά εκδικητική ή και παιδική πορνογραφία.

hashtag cancelchatpicorg

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα διαμοιρασμού εκατοντάδες άνδρες και πολλοί Έλληνες συζητούν ανώνυμα και μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από ιδιωτικές στιγμές γυναικών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους και σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλές φορές και ανηλίκων.