Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την προπληρωμένη “κάρτα” στους εμβολιασμένους νέους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία. Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης.

Αντί να εξασφαλίσει ουσιαστική ενημέρωση του λαού, αντί να εγκαταλείψει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις, αντί να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες, καταφεύγει σε πρακτικές που τελικά ενισχύουν τον ανορθολογισμό και υπονομεύουν την προστασία της υγείας του λαού.

Mitsotakis ipourgiko“Freedom” pass & τέρμα γκάζια …

Με τυμπανοκρουσίες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο παρουσίασης για την «ενθάρρυνση των εμβολιασμών» μίλησε για «παράθυρο ελευθερίας» των νέων 18-25 ετών, με τη λεγόμενη «Freedom pass» και θα εξαντλείται σταδιακά μέσω ειδικής εφαρμογής ή βεβαίωσης για όσους δεν διαθέτουν κινητό.

Και μετά τα γνωστά πυροτεχνήματα για τη μάχη που κερδήθηκε … με στήριξη (από πλευράς κυβέρνησης) του ΕΣΥ (!), των εργαζόμενων (!!) και των επιχειρήσεων, με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας ότι, «αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι, οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές -πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους» καταλήγοντας εμφαντικά:
«Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δέλτα. Είναι οι νέοι, λοιπόν, που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι»

(…)
«Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, να αδράξουν την ευκαιρία, να αξιοποιήσουν το freedom pass, γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί».