Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Εκρηκτική και επικίνδυνη η κατάσταση λόγω του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μαζικό απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στη Λέσβο και στα αλλά νησιά του Αιγαίου.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων σε άθλιες συνθήκες, είναι εκρηκτική και επικίνδυνη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Να σταματήσει η κυβέρνηση να “ρίχνει λάδι στη φωτιά”, καθώς με την καταστολή κατά των προσφύγων και τον εμπαιγμό σε βάρος των κατοίκων, επιχειρεί να επιβάλλει τη δημιουργία και νέων κλειστών δομών στα νησιά, ώστε να συνεχιστεί εκεί ο διπλός εγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών, όπως προβλέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό και κάθε χρηματοδότησή τους για αυτό το ζήτημα. Ο έλεγχος τους -που δήθεν επιδιώκει η κυβέρνηση- είναι κοροϊδία, εφόσον αυτές λειτουργούν και χρηματοδοτούνται με κανόνες που καθορίζει η ΕΕ» τονίζει το ΚΚΕ και ζητά:

«-Να κλείσουν τώρα τα hot spot στα νησιά και να μην ανοίξουν νέα, ούτε ανοικτά ούτε κλειστά.

-Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.

-Να πιεστεί η ΕΕ, ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες.

-Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή από τη Συμφωνία Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.

-Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

-Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots, ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, Δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».

lesvos1 lesvos2 lesvos3 lesvos4 lesvos5

Αστυνομία και Λιμενικό διέλυσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσφύγων

Στη διάλυση της νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας προσφύγων και μεταναστών μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης προχώρησε σήμερα η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν, διαδήλωσαν ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο «hot spot» του νησιού. Η Αστυνομία και δυνάμεις του Λιμενικού, περίπου δύο ώρες αργότερα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο, προχώρησαν στη διάλυση των δύο συγκεντρώσεων. Κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης», μία γυναίκα προσήχθη και άλλη μία μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Σημειώνεται πως και χθες, μετανάστες και πρόσφυγες προχώρησαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση στο λιμάνι της πόλης.

 

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter