Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ — Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα: Δήλωση για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, σχε­τι­κά με την εκδή­λω­ση στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο για το «Ολο­καύ­τω­μα και την απε­λευ­θέ­ρω­ση του Άου­σβιτς» έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ

«Η μνή­μη του Ολο­καυ­τώ­μα­τος, ενός από τα πιο φρι­κια­στι­κά εγκλή­μα­τα του ναζι­σμού, απο­τε­λεί αιώ­νια τιμή στα θύμα­τά του, όλων όσοι μαζί με τους Εβραί­ους υπέ­φε­ραν στα ναζι­στι­κά κρε­μα­τό­ρια: των χιλιά­δων κομ­μου­νι­στών, αντι­φα­σι­στών αγω­νι­στών, που πολέ­μη­σαν τον ναζι­σμό στην κατε­χό­με­νη Ευρώ­πη και στην ίδια τη Γερ­μα­νία, όπως ο δολο­φο­νη­μέ­νος από τους ναζί ηρω­ι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Γερ­μα­νι­κού ΚΚ, Έρνστ Τέλ­μαν. Το ναζι­στι­κό κολα­στή­ριο Άου­σβιτς συνι­στά υπεν­θύ­μι­ση της εγκλη­μα­τι­κής φύσης του φασι­σμού, της βαρ­βα­ρό­τη­τας του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος που τον γεν­νά, όπως ακρι­βώς οι γερ­μα­νι­κοί, ευρω­παϊ­κοί κι αμε­ρι­κα­νι­κοί επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι χρη­μα­το­δό­τη­σαν τον Χίτλερ.

Οι δια­κη­ρύ­ξεις της ΕΕ, του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου και των κυβερ­νή­σε­ών της που φέτος “θυμή­θη­καν” το Άου­σβιτς είναι υπο­κρι­τι­κές και δεν πεί­θουν.

Με αυτές επι­διώ­κουν από άλλο δρό­μο τον πάγιο στό­χο τους να δια­γρά­ψουν την 9η Μάη ως μέρα της Μεγά­λης Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, που καρ­φώ­θη­κε η κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο στην καρ­διά του ναζι­στι­κού τέρα­τος στο Ράιχ­σταγκ, και να τη μετα­τρέ­ψουν σε “μέρα της ΕΕ”.

Ματαιοπονούν…

Στό­χος τους είναι το ανα­πο­δο­γύ­ρι­σμα της ιστο­ρι­κής αλή­θειας για την ανε­κτί­μη­τη συμ­βο­λή των κομ­μου­νι­στών στην πάλη κατά του φασι­σμού, τον καθο­ρι­στι­κό ρόλο της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης και του θρυ­λι­κού Κόκ­κι­νου Στρα­τού. Με αντι­κομ­μου­νι­σμό, παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας, αθώ­ω­ση του φασι­σμού, επι­χει­ρούν να ξεπλύ­νουν την εγκλη­μα­τι­κή φύση του, να διαιω­νί­σουν το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση στρώ­νουν το έδα­φος με διώ­ξεις κομ­μου­νι­στών, ρατσι­σμό, φασι­στι­κή βία, άνο­δο ακρο­δε­ξιών και φασι­στι­κών δυνάμεων.

Το Άου­σβιτς απο­τε­λεί σήμε­ρα άσβε­στη μαρ­τυ­ρία που εκθέ­τει και χρε­ο­κο­πεί το πρό­σφα­το ανι­στό­ρη­το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου. Την επι­χεί­ρη­ση της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ών της να εξι­σώ­σουν τους κομ­μου­νι­στές, την ΕΣΣΔ, με την καθο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή των οποί­ων απε­λευ­θε­ρώ­θη­κε όλη η Ευρώ­πη, το Άου­σβιτς και οι κρα­τού­με­νοί του .…με τους ναζί που τους έστελ­ναν στους φούρνους!

Η δε συζή­τη­ση για τον αντι­ση­μι­τι­σμό που συνο­δεύ­ει τις δια­κη­ρύ­ξεις της ΕΕ δεν πρέ­πει να γίνει άλλο­θι για το ξέπλυ­μα της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής του κρά­τους του Ισρα­ήλ που αιμα­το­κυ­λά εδώ και δεκα­ε­τί­ες τον Παλαι­στι­νια­κό λαό, τους λαούς της Μέσης Ανα­το­λής, με ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και αλλα­γές συνό­ρων σαν αυτές που εξαγ­γέλ­θη­καν και με το νέο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχέ­διο από Τραμπ — Νετα­νιά­χου σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων. Δεν πρέ­πει να αθω­ώ­σει τη συνε­χι­ζό­με­νη ανα­βάθ­μι­ση της οικο­νο­μι­κής, πολι­τι­κής και στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων με το Ισρα­ήλ που απο­γεί­ω­σε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνε­χί­ζει η ΝΔ.

Auschwitz

Σήμερα, τιμή στα θύματα του Άουσβιτς είναι η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε όλους τους παράγοντες που οδήγησαν στη ναζιστική θηριωδία, οι οποίοι δρουν και σήμερα, η καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Προϋπόθεση της αμετάκλητης ήττας του φασισμού είναι η ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννάει και τον τρέφει. Να γίνουν οι λαοί σε κάθε χώρα ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, με κοινωνική συμμαχία για την εργατική εξουσία κι αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο