Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Η αμείλικτη καθημερινότητα δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας του κ. Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική “σου παίρνω 10, σου δίνω 1”, για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Το πρόβλημα, για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι η αμείλικτη καθημερινότητα, η μονιμοποίηση των μνημονιακών μέτρων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των μισθών και συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος, η ένταση των πλειστηριασμών, μαζί με την επιλογή να γίνει η Ελλάδα αμερικανοΝΑτοϊκό ορμητήριο, δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τ/σ Alpha.

«Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί, στο όνομα του “δημοσίου συμφέροντος”, τις άδικες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι – ακόμη κι αυτές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – προκειμένου να εμποδίσει τις διεκδικήσεις τους» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του «από κει και πέρα, η δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε βάθος χρόνου και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, δεν θα πρέπει να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει στον πυρήνα της τη διατήρηση του συνταγματικού εναγκαλισμού κράτους – Εκκλησίας, μαζί με τη δημιουργία ενός Ταμείου με το οποίο νομιμοποιούνται οι κατά καιρούς διεκδικήσεις της Εκκλησίας, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας».

 

Επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στο λαό, πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που διευθετεί εκκρεμότητες τάχα προς όφελος του λαού, στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, φιλοτέχνησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Alpha».

Προκειμένου να συντηρήσει το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής», εμφάνισε ως «αποκατάσταση» αδικιών τη γνωστή κυβερνητική πρακτική «σου παίρνω 10, σου δίνω 1». Στην πραγματικότητα, απαρίθμησε τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο κεφάλαιο, όπως η ανάκαμψη της κερδοφορίας του, η συμφωνία με την Εκκλησία, η ευρωεατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, οι διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη, όπως η Αλβανία, η Αίγυπτος και η Ιταλία για τις ΑΟΖ, οι άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ κλπ.

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την Εκκλησία, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλείσιμο μιας εκκρεμότητας που χρονίζει, για αμοιβαίο συμβιβασμό με αμοιβαίο όφελος και υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. «Δίνεται η δυνατότητα να λύσουμε μια ιστορική εκκρεμότητα και να απελευθερώσουμε δέκα χιλιάδες θέσεις για να προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσπερνώντας την ουσία, ότι δηλαδή παραμένει ο σφιχτός εναγκαλισμός κράτους – Εκκλησίας.

Στην ενότητα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι προτάσεις που αφορούν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αποσκοπούν στο να «εκβιάσουν τη συναίνεση», προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η συγκρότηση σταθερών κυβερνήσεων που θα υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων και στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει και τους συνταξιούχους, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι στα δικαστήρια δικαιώνονται όσοι προσφεύγουν και όχι όλοι και πως όταν η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους συνταξιούχους θα το πράξει.

Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα εγκριθεί απ’ τη Βουλή, ενώ με την ίδια βεβαιότητα δήλωσε ότι ο Π. Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ. Με θετικά λόγια μίλησε και για τον Ν. Κοτζιά, στη δουλειά του οποίου απέδωσε τη συμφωνία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, αν και έκανε την αυτοκριτική του για τον «άτσαλο τρόπο» που αυτή ανακοινώθηκε. Σε ερώτηση για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, διέψευσε ότι υπάρχει αίτημα για νέες βάσεις στην Ελλάδα, όταν στην πράξη όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση.