Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Η Αστυνομία δεν έχει θέση στα σχολεία

Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσαγωγή 10, ανήλικων στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, χτες το βράδυ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Την ίδια ώρα που οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα στο σχολείο τους, αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και λείπουν ακόμη καθηγητές και βιβλία, με πρόσχημα κάποιες ζημιές και την δήθεν “παραβατική” συμπεριφορά κάποιων μαθητών, άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο προσάγοντας 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο τους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ είναι τεράστιες, αφού εφαρμόζοντας το δόγμα “νόμος και τάξη” θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της Αστυνομίας μέσα στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δράσουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λάρισα, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών! Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα.

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάνε χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουν με τον αγώνα τους στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην αντιλαϊκή της πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, που τσακίζει τη ζωή τους. Να απαιτήσουν να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών, να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

Οι εισαγγελείς, η Αστυνομία, οι χειροπέδες δεν έχουν θέση στο σχολείο».