Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!»

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!» και σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ουκρανικού κοινοβουλίου από το λεγόμενο Ριζοσπαστικό Κόμμα, Ι. Μοσιιτσούκ, με τις οποίες καλούνται οι “πατριώτες” να δολοφονήσουν τον Πιοτρ Σιμονιέκνκο, Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Η ενέργεια αυτή, που στοχοποιεί τον ηγέτη του ΚΚ Ουκρανίας, όπως κι άλλα στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, είναι επικίνδυνη και δείχνει για άλλη μια φορά την αντιδημοκρατική κατάσταση που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία με πραξικοπηματικό τρόπο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εξέλιξη στην οποία έπαιξε εξέχοντα ρόλο ο νυν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και πρώην πρέσβης στο Κίεβο, Τζ. Πάιατ.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας, στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, που έρχονται αντιμέτωποι με την καταστολή του αστικού κράτους της Ουκρανίας και τη σαπίλα του – τους ναζιστές δολοφόνους που αιματοκυλούν την ίδια τη χώρα τους».