Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή! Ούτε σφαίρα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (VIDEO)

Παρέμβαση στη συζήτηση για τον «Κανονισμό για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας» έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Μετά τις συμπράξεις που προωθεί η ΕΕ για πυραύλους και πυρομαχικά, ο Κανονισμός επιχειρεί να θωρακίσει τους ευρωπαϊκούς ομίλους πολεμικής βιομηχανίας στον ανταγωνισμό τους με αμερικανικά και κινέζικα μονοπώλια που οξύνεται λόγω και της προοπτικής κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός μετρά νεκρούς, αγνοούμενους και ξεσπιτωμένους εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών και πυρκαγιών η κυβέρνηση με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων ισχυρίζεται προκλητικά ότι “δεν έχει πόρους” και δεν έχει  ατελείωτες δυνατότητες να τις αντιμετωπίσει.

Η κυβέρνηση εμπλέκεται όμως στο πολεμικό σφαγείο στηρίζοντας το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, με βάσεις-διευκολύνσεις, τεθωρακισμένα, πυρομαχικά, μεθοδεύοντας παράδοση αρμάτων μάχης, αντιαεροπορικών και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, ενώ αυτοί είναι τοποθετημένοι στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη και καθώς η τουρκική αστική τάξη εγείρει διαρκώς ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως και ζητήματα στη Δυτική Θράκη.

Παλεύουμε για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, ούτε σφαίρα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κοινή πάλη των λαών για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στις δυνάμεις που τους σέρνουν στο πολεμικό σφαγείο».

Πηγή: 902.gr