Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Καταδίκη της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής

Την καταδίκη του για την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις απειλές που εξαπέλυσε ο σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ενάντια στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, χαρακτηρίζοντας αυτές τις χώρες ως “τρόικα της τυραννίας” και “απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή”. Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με σενάρια στρατιωτικών επεμβάσεων, έρχονται να προστεθούν στη διαχρονική προσπάθεια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση και στην πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού της Κούβας, που εδώ και σχεδόν 60 χρόνια επιδιώκει να γονατίσει τον ηρωικό κουβανικό λαό και την κατάργηση του νόμου Χελμς – Μπάρτον που σφίγγει τον οικονομικό αποκλεισμό του νησιού.

Η ΕΕ συμμετέχει χρόνια τώρα στην αντικομμουνιστική σταυροφορία ενάντια στην Κούβα, έχει στηρίξει δεκάδες μέτρα ενάντια στην Κούβα από κοινού με τις ΗΠΑ. Η αντίθεσή της στην εφαρμογή του νόμου Χελμς – Μπάρτον αφορά αποκλειστικά την υπεράσπιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και όχι τα συμφέροντα του κουβανικού λαού.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Κούβας, στους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής, όπως της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, που έρχονται αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα Κομμουνιστικά Κόμματα της περιοχής που παλεύουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

ΗΠΑ: Νέα βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που έχουν οικονομικές σχέσεις με την Κούβα