Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Καταδικάζει την απαράδεκτη προσαγωγή συνδικαλιστή στα Γιάννενα

Την απαράδεκτη προσαγωγή εκλεγμένου συνδικαλιστή στα Γιάννενα καταγγέλλει το ΚΚΕ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη προσαγωγή, στις 18/11/2020 -για υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων- μέλους του Κόμματος και εκλεγμένου συνδικαλιστή του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ιωαννίνων και αφού ο παραπάνω επέδειξε αστυνομική ταυτότητα και το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης. Η προσαγωγή έγινε από δυνάμεις των ΜΑΤ που ειδικεύονται στην καταστολή.

Ο συνδικαλιστής απειλήθηκε κατά την προσαγωγή από τα όργανα της αστυνομίας, λέγοντάς του ”ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις… είσαι τυχερός που δεν σε πιάσαμε χθες… την επόμενη φορά δεν θα είναι έτσι, θα σε βρούμε…”, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είχε δεχτεί την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την προηγούμενη μέρα, στην εκδήλωση της 17ης Νοέμβρη και προσήχθη την επόμενη, προφανώς μετά από παρακολούθηση.

Ο αυταρχικός κατήφορος έρχεται μια μέρα μετά το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των φοιτητικών συλλόγων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Υπήρξε μάλιστα και αστυνομικός που δήλωνε Χρυσαυγίτης κι επιτέθηκε με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε διαδηλωτή.

Τον αυταρχικό κατήφορο συμπληρώνει η παρακολούθηση από την Αστυνομική Διεύθυνση των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων και του Εργατικού Κέντρου, επαναφέροντας πρακτικές των πιο σκοτεινών περιόδων της χωράς μας.

Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Την ώρα που ο λαός μας μετρά εκατόμβες νεκρών από τις εγκληματικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την ίδια ώρα ξεδιπλώνει σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος.

Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι η οργανωμένη απάντηση του λαού, που έσπασε στην πράξη την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου.

Η προσπάθεια να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο ”γύψο”, για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, δεν θα περάσει. Θα φάνε τα μούτρα τους για ακόμη μια φορά.

Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης, αυταρχισμού θα πέσει στο κενό.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να λογοδοτήσει με τίνος εντολές ασκούνται τέτοιες πρακτικές».

Όργιο κρατικής καταστολής (και) στα Γιάννενα

Υπενθυμίζουμε πως χθες οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές και έκαναν πολλές προσαγωγές, ανάμεσά τους και μιας ανήλικης μαθήτριας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου, η κρατική βία είχε συνέχεια με τη σημερινή προσαγωγή, καθώς «παρόλο που ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έδειξε την ταυτότητα και το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης, έκαναν προσαγωγή δήθεν για περαιτέρω εξακρίβωση στοιχειών». Μάλιστα, «του είπαν ότι τον στοχοποίησαν απ’ τη χθεσινή συγκέντρωση και τον απείλησαν ότι ξέρουν τα στοιχεία του και μπορούν να τον βρουν όποτε θέλουν».

Το ΕΚ υπογραμμίζει πως «λύσσαξαν» επειδή χθες δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των Φοιτητικών Συλλόγων. «Η παρακολούθηση εκλεγμένων συνδικαλιστών στα στενά γύρω απ’ το Εργατικό Κέντρο», προσθέτει, «είναι προκλητική και καλούμε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να σταματήσει το όργιο τρομοκράτησης και καταστολής. Καλούμε να μας απαντήσουν αν δρουν με κυβερνητική εντολή, ενώ περιμένουμε ακόμα απάντηση για τα στοιχεία του χρυσαυγίτη αστυνόμου».

«Δεν μας φοβίζουν οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης, αυταρχισμού θα πέφτει στο κενό. 26 Νοέμβρη απεργούμε. Οι εργάτες δίνουμε οργανωμένη απάντηση. Υπερασπιζόμαστε την Υγεία, τη δουλεία, τα δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων.