Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Καταδικάζει την κράτηση και απέλαση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κράτηση και απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της απαγόρευσης εισόδου, κράτησης και απέλασης από τις τουρκικές αρχές του Γ. Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά τη μετάβαση του στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Απαγόρευσαν την είσοδο

Στην κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προχώρησαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες δεν του επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με ανάρτηση της Ομοσπονδίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Γ. Βαρυθμιάδης είναι μέλος αποστολής που θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Ομοσπονδίας τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι.

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γ. Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. Στόχος της επίσκεψής του στη γείτονα ήταν να παραστεί στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα