Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, τους οπα­δούς, τους φίλους και όσους συμπο­ρεύ­ο­νται μαζί μας να συμ­βά­λουν στην επι­τυ­χία της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης για τους μήνες Νοέμ­βρη — Δεκέμ­βρη 2020.

Να δώσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση αυτήν τη μάχη για την υπερκάλυψη των στόχων μας.

Με δεδο­μέ­νες τις συν­θή­κες που έχουν δια­μορ­φω­θεί εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας της COVID-19 και της νέας βαθιάς καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης στη χώρα μας και διε­θνώς, η φετι­νή Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση παίρ­νει ιδιαί­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Απαι­τεί μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση των προ­σπα­θειών μας, βελ­τί­ω­ση της ικα­νό­τη­τάς μας να δου­λεύ­ου­με και στις δύσκο­λες συν­θή­κες, να απευ­θυ­νό­μα­στε πλα­τιά στους εργα­ζό­με­νους, παλεύ­ο­ντας καθη­με­ρι­νά για το δίκιο του αγώ­να μας.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ απο­κτά ξεχω­ρι­στή σημα­σία σήμε­ρα, που μπαί­νει σε νέα φάση η συνο­λι­κό­τε­ρη επί­θε­ση στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, ενώ εντεί­νο­νται ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και η καταστολή.

Η επι­τυ­χία της φετι­νής Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης έχει ιδιαί­τε­ρη σημα­σία, για­τί γίνε­ται σε μια περί­ο­δο που το Κόμ­μα μας δέχτη­κε άλλη μια επί­θε­ση, στα οικο­νο­μι­κά του.

Είναι γνω­στό ότι το ΚΚΕ δέχε­ται τακτι­κά και διευ­κο­λύ­νει όλους τους ελέγ­χους που πραγ­μα­το­ποιού­νται από τις αρμό­διες ελεγ­κτι­κές αρχές. Η κυβέρ­νη­ση επέ­βα­λε πρό­στι­μο, που αντι­στοι­χεί στο 4% της ετή­σιας κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης, με εφαρ­μο­γή του αντι­δρα­στι­κού νόμου για τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των. Αυτός ο νόμος απαι­τεί να δίνο­νται στις αρχές τα στοι­χεία κάθε ενι­σχυ­τή, δηλα­δή όνο­μα, επώ­νυ­μο, ΑΦΜ ή αριθ­μός δελ­τί­ου ταυ­τό­τη­τας, ακό­μη και για ελά­χι­στα ποσά των δύο ή πέντε ευρώ!

Το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή κατήγ­γει­λε αυτόν τον νόμο που ψηφί­στη­κε το 2014 από την κυβέρ­νη­ση των ΝΔ — ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ επί­σης στη συνέ­χεια δεν τον κατάρ­γη­σε. Ολα αυτά τα χρό­νια αντι­πα­λέ­ψα­με αυτόν τον νόμο. Το ΚΚΕ, στη­ριγ­μέ­νο στις ίδιες τις παρα­δό­σεις, αξί­ες και την πεί­ρα του λαού μας, αρνεί­ται να δώσει στις αρχές τα ονό­μα­τα των μελών, οπα­δών και φίλων του, που το ενι­σχύ­ουν και μάλι­στα αρκε­τοί από το υστέ­ρη­μά τους. Αυτή η υπε­ρή­φα­νη και ατα­λά­ντευ­τη στά­ση του Κόμ­μα­τός μας, που εκφρά­ζει ηθι­κές αξί­ες και μαχη­τι­κό­τη­τα, επι­βρα­βεύ­ε­ται σήμε­ρα από τους ανθρώ­πους του μόχθου.

Αντλού­με δύνα­μη και θάρ­ρος από τους χιλιά­δες απλούς ανθρώ­πους, που, με την προ­σφο­ρά τους και τα λιτά αλλά τόσο συγκι­νη­τι­κά και θαρ­ρα­λέα λόγια, απευ­θύ­νο­νται και επώ­νυ­μα καθη­με­ρι­νά στο Κόμ­μα, γρά­φο­ντας: «Μπρά­βο στο Κόμ­μα μας, το τιμη­μέ­νο ΚΚΕ, των αλύ­γι­στων της ταξι­κής πάλης, που δεν δίνει τα ονό­μα­τα και τα στοι­χεία μας, που δεν υπο­κύ­πτει στους εκβια­σμούς…». Αυτή είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στις απα­ρά­δε­κτες μεθο­δεύ­σεις, που έχουν ως στό­χο να βάλουν δυσκο­λί­ες στη δρά­ση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ άντε­ξε σε όλη την εκα­το­ντά­χρο­νη και πλέ­ον ιστο­ρι­κή δια­δρο­μή του, για­τί στη­ρί­ζε­ται στην εργα­τι­κή τάξη και τα φτω­χά λαϊ­κά στρώματα.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ είναι μεγά­λη συμ­βο­λή, για να μπο­ρεί το Κόμ­μα να ανα­πτύσ­σει και να εκλαϊ­κεύ­ει την πρό­τα­ση διε­ξό­δου για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και να προ­βάλ­λει τους αγώ­νες του λαού. Να μάχε­ται για να μάθει, ιδιαί­τε­ρα η νέα γενιά, την ιστο­ρι­κή αλή­θεια, να αντι­κρού­ει τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, την παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας. Θα πέσουν στο κενό οι προ­σπά­θειες της ΕΕ και των επι­τε­λεί­ων του συστή­μα­τος, που επι­διώ­κουν να ταυ­τί­σουν τον φασι­σμό — ναζι­σμό με τον σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό.

ΚΚΕ Οικονομική Εξόρμηση 2020 Το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα

Το ΚΚΕ πρω­το­στά­τη­σε πάντα στον αγώ­να ενά­ντια στον φασι­σμό — ναζι­σμό και το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που τον γεν­νά­ει. Μαζί με το λαό έγρα­ψε λαμπρές σελί­δες, πολε­μώ­ντας τους ναζί κατα­χτη­τές και τους συνερ­γά­τες τους, με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Συνέ­βα­λε απο­φα­σι­στι­κά και δόθη­κε πλήγ­μα στη ναζι­στι­κή — εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή. Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και το λαό στην εξου­σία θα μπει ορι­στι­κά ο ναζι­σμός — φασι­σμός στο χρο­νο­ντού­λα­πο της Ιστορίας.

Η οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη στο ΚΚΕ είναι συμ­βο­λή για να υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα να ανα­πτύσ­σε­ται η διε­θνής δρά­ση και αλλη­λεγ­γύη, με διορ­γά­νω­ση συνα­ντή­σε­ων, συζη­τή­σε­ων και εκδη­λώ­σε­ων σε ευρω­παϊ­κό και διε­θνές επίπεδο.

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό λαό, από καλύτερες θέσεις θα αντιπαλέψουμε την κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, την επίθεση στα εργατικά — λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οσο ενι­σχύ­ε­ται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τή θα γίνε­ται η φωνή της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των. Θα δυνα­μώ­νει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώ­νας για να μην πλη­ρώ­σει ξανά ο λαός την οικο­νο­μι­κή κρί­ση. Θα ενι­σχύ­ε­ται η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλά­δα χωρίς φτώ­χεια και πολέ­μους, με εργα­τι­κή εξου­σία, σοσιαλισμό.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους να ενι­σχύ­σουν και οικο­νο­μι­κά το ΚΚΕ. Μαζί με τους φίλους, οπα­δούς και συνερ­γα­ζό­με­νους να συν­διορ­γα­νώ­σου­με τη μάχη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης. Να προ­μη­θευ­τού­με όλοι κου­πό­νια και να βοη­θή­σου­με να φτά­σουν σε όλους τους χώρους δου­λειάς, σε κάθε γει­το­νιά και στα χωριά, για να υπερ­κα­λυ­φθούν οι στό­χοι μας.

Με δύναμη, αισιοδοξία και στηριγμένοι στο λαό, δίνουμε με σιγουριά τη μάχη.

Τα αντιλαϊκά σχέδια και ο αντιδραστικός νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων δεν θα περάσουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο