Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Κινητοποίηση στο Πετροχώρι Ξάνθης ενάντια στην ελληνοαμερικανική άσκηση «Θρακική Συνεργασία ’23»

Κινητοποίηση στο Πετροχώρι Ξάνθης πραγματοποίησαν Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απο την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενάντια στην πραγματοποίηση της ελληνοαμερικανικής άσκησης «Θρακική Συνεργασία – 23».

«Έξω το ΝΑΤΟ από το Πετροχώρι,», «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην είσοδο του πεδίου ασκήσεων Πετροχωρίου, ενώ το σύνθημα «NATO killers go home», βάφτηκε στον δρόμο.

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), «Θρακική Συνεργασία-23», διεξάγεται από χθες με τη συμμετοχή τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού καθώς και τμημάτων της 2nd Brigade Combat Team της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστεί πλήθος επιθετικών ασκήσεων και ασκήσεων υποστήριξης, στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (και στόχο αντιποίνων).

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα