Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Για την συνάντηση του γενικού πρόξενου των ΗΠΑ με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα Κ. Μακεδονίας, για τη συνάντηση του γενικού πρόξενου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, αναφέρουν:

«“Πρόθυμοι” να επιβεβαιώσουν ότι είναι δεδομένοι στους επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς δηλώνουν ακόμα μια φορά οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, σπεύδοντας να συναντήσουν τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και τη νέα σύμβουλο Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί πρόκληση για τους φοιτητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΑΠΘ, που το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, με κινητοποιήσεις κατήγγειλαν τη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει “γην και ύδωρ” στους ΝΑΤΟικούς, μπλέκει τον λαό μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη δημιουργία νέων βάσεων. Αναβαθμίζεται ο ρόλος των ήδη υπαρχόντων, αξιοποιώντας τις υποδομές της χώρας (βλ. Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη). Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιώθηκαν στην πολιτική που καταδικάζει το Πανεπιστήμιο σε υποχρηματοδότηση, την ίδια ώρα που δίνει τεράστια ποσά για ΝΑΤΟικές ανάγκες, την πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τη νέα γενιά αφού μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και μαγνήτη κινδύνων και επιθέσεων.

Ξέρουμε ότι οι ενέργειες αυτές ευθυγραμμίζονται με τη σημασία που έχουν τα Πανεπιστήμια για τις στοχεύσεις του State Department και των ΗΠΑ για άμβλυνση του αντιαμερικανισμού. Οι πρυτανικές αρχές ουσιαστικά “τα δίνουν όλα για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές”. Απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι να δυναμώσει η πάλη των Φοιτητικών Συλλόγων, των Συλλόγων Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, να ακουστεί δυνατά παντού το “καμιά συμμετοχή” σε αποστολή εκτός συνόρων, στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, στη μετατροπή του ιδρύματος σε ιδεολογικό δεκανίκι του ΝΑΤΟ».