Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ Λέσβου: «Ανεμομαζώματα – διαβολοσκορπίσματα» ο δήθεν προοδευτικός πόλος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας να διαμορφώσει τον λεγόμενο “προοδευτικό πόλο” με κύρια έκφρασή του, τον συνδυασμό “Με πυξίδα τον πολίτη” και υποψήφια δήμαρχο την Εριφύλη Χιωτέλλη, δείχνει από τα πρώτα του βήματα το ποιόν του», αναφέρει σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, και συνεχίζει:

«Στη συγκρότηση του “προοδευτικού πόλου” προσχωρούν κάθε “πολιτικής καρυδιάς καρύδια”, από εικονολάτρες του σταυρού στα Τσαμάκια μέχρι και ακροδεξιοί από την άλλη άκρη της Ελλάδας.

Η αποπομπή ενός υποψηφίου με αυτά τα χαρακτηριστικά, δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωσή του, καθόλου δεν μειώνει την ευθύνη και του ΣΥΡΙΖΑ και της υποψήφιας δημάρχου για τα “υλικά” που χρησιμοποιούν για τη διαμόρφωση αυτής της απάτης – αυταπάτης, του “προοδευτικού πόλου”.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν αριστερά αισθήματα, όλους τους δημοκράτες καλής θέλησης να κόψουν πλέον κάθε δεσμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτιά του και να στηρίξει στους Δήμους του νησιού μας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με το lesvospost, μετά τα δημοσιεύματα ότι η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της πρώην χρυσαυγίτη, ανακλήθηκε η υποψηφιότητα του.

Και συνεχίζοντας το lesvospostγράφει: Ο πρώην χρυσαυγίτης, Δημήτρης Κόρακας, κατάγεται μεν από την Λέσβο αλλά κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα, όπου μάλιστα διατηρεί και το δικό του φροντιστήριο.
Και αν η αρχική μας απορία ήταν πως γίνεται ένας άνθρωπος από τόσο μακριά να είναι υποψήφιος στον Δήμο Μυτιλήνης, το ρεπορτάζ έρχεται να προσθέσει και νέα στοιχεία για το βιογραφικό του εν λόγω υποψηφίου.

Ο Δημήτρης Κόρακας λοιπόν είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του κόμματος και μάλιστα ως ομιλητής, εμφανίζεται ως φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής ενώ το φροντιστήριο του έχει γίνει στόχος αναρχικών ομάδων.

Ο κ. Κόρακας μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ήταν φανατικός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, με δεκάδες εμφανίσεις, ενώ πολλά άρθρα και κείμενα που τον αφορούν δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες της περιοχής.

Τελευταία και μετά τις εκλογές επέστρεψε ξανά στην ΝΔ από όπου και είχε ξεκινήσει ως φοιτητής και τώρα εμφανίζεται να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Εριφύλλης Χιωτέλλη και τον ΣΥΡΙΖΑ.