Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Μήνυμα προς το ΚΚ Κούβας για τα 61 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ απέ­στει­λε προς τo ΚΚ Κού­βας το ακό­λου­θο μήνυ­μα, για την 61η επέ­τειο της νίκης της Κου­βα­νι­κής Επανάστασης:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Με την ευκαι­ρία της 61ης επε­τεί­ου της νίκης της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης, την 1η Γενά­ρη 1959, το ΚΚΕ απευ­θύ­νει θερ­μό συντρο­φι­κό χαι­ρε­τι­σμό στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα και στο λαό της Κούβας.

Η Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση, η πρώ­τη σοσια­λι­στι­κή επα­νά­στα­ση στην αμε­ρι­κα­νι­κή ήπει­ρο, απο­τέ­λε­σε ένα από τα κορυ­φαία γεγο­νό­τα που σημά­δε­ψαν τον 20ό αιώ­να, ενέ­πνευ­σε την πάλη των κατα­πιε­σμέ­νων και εκμε­ταλ­λευο­μέ­νων σε όλο τον κόσμο, απέ­δει­ξε πως οι λαοί με την πάλη τους έχουν τη δύνα­μη να ανα­τρέ­ψουν την καπι­τα­λι­στι­κή βαρβαρότητα.

Επι­βε­βαί­ω­σε τη ζωτι­κό­τη­τα του Μαρ­ξι­σμού — Λενι­νι­σμού και του προ­λε­τα­ρια­κού διε­θνι­σμού. Πρό­σθε­σε στο πάν­θε­ον των αγω­νι­στών της εργα­τι­κής τάξης και του επα­να­στα­τι­κού κινή­μα­τος, προ­σω­πι­κό­τη­τες όπως ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκε­βά­ρα, ο Καμί­λο Σιεν­φου­έ­γκος, η Βίλ­μα Εσπίν, ο Φρανκ Πάις και άλλους.

Η εργα­τι­κή εξου­σία κατά­φε­ρε να απο­κρού­σει νικη­φό­ρα τις από­πει­ρες της αντε­πα­νά­στα­σης και την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα και έθε­σε τα θεμέ­λια για την ικα­νο­ποί­η­ση λαϊ­κών ανα­γκών, για κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα που στε­ρού­νται οι ταπει­νοί και κατα­φρο­νε­μέ­νοι στην ήπει­ρό σας. Στή­ρι­ξε με ανι­διο­τέ­λεια και θυσί­ες τα εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κά κινή­μα­τα των λαών.

Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Σήμε­ρα που η κυβέρ­νη­ση Τραμπ κλι­μα­κώ­νει τα βάρ­βα­ρα μέτρα του απο­κλει­σμού ενά­ντια στην Κού­βα και την επι­θε­τι­κό­τη­τα ενά­ντια στους λαούς της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, είναι επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη να ενι­σχυ­θεί η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη στην πάλη των λαών της περιο­χής και ιδιαί­τε­ρα προς την Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση και το λαό της Κού­βας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνε­χί­σουν με όλες τους τις δυνά­μεις να κατα­δι­κά­ζουν τον εγκλη­μα­τι­κό ιμπε­ρια­λι­στι­κό απο­κλει­σμό της Κού­βας από τις ΗΠΑ και κάθε υπο­νο­μευ­τι­κή ενέρ­γεια της ΕΕ, θα δυνα­μώ­σουν παρα­πέ­ρα την έμπρα­κτη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη τους στην Κούβα.

Σε μια περί­ο­δο που σημα­δεύ­ε­ται από τις βαριές συνέ­πειες της αντε­πα­νά­στα­σης και της ανα­τρο­πής του σοσια­λι­σμού στην ΕΣΣΔ και άλλες χώρες και το κομ­μου­νι­στι­κό κίνη­μα συνε­χί­ζει να αντι­με­τω­πί­ζει σοβα­ρές δυσκο­λί­ες, δέχε­ται ισχυ­ρή πίε­ση από την αστι­κή τάξη και τον οπορ­του­νι­σμό, η Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση είναι ένα από τα ορό­ση­μα για την υπε­ρά­σπι­ση της Ιστο­ρί­ας και της προ­σφο­ράς του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος, την απο­φα­σι­στι­κή αντι­με­τώ­πι­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού και την ενί­σχυ­ση του προ­λε­τα­ρια­κού διε­θνι­σμού, δυνα­μώ­νο­ντας την πάλη για το σοσια­λι­σμό σε κάθε χώρα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο