Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ! Με την καρδιά ζεστή και με τον νου στην επόμενη μέρα!

Λίγες ώρες μένουν πια μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και την κορύφωση μιας αναμέτρησης που από το αποτέλεσμά της κρίνονται οι μάχες της επόμενης μέρας, κρίνεται πόσο ο λαός θα «κοντύνει» τους αντιπάλους του για να γίνει ο ίδιος ακόμα πιο δύσκολος αντίπαλος ενός συστήματος που τον τσακίζει.

Είναι η μάχη για πιο δυνατό ΚΚΕ, που δίνεται ψήφο – ψήφο σε κάθε εκλογικό τμήμα μέχρι την τελευταία στιγμή, και μέχρι τότε καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

Είναι η μάχη για να αποδυναμωθούν τα κόμματα της ΕΕ της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των μεγάλων ομίλων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εμπλοκής της χώρας.

* * *
Αυτές τις ώρες εξαντλούμε κάθε περιθώριο για να φτάσουμε στους χιλιάδες που θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα. Ειδικά σε όσους ακόμα το σκέφτονται, σε όσους δηλώνουν ότι εκτιμούν το Κόμμα, ότι λαχταράνε να δουν την κυβέρνηση αποδυναμωμένη, ότι θέλουν να αποδοκιμάσουν την πολιτική της ΕΕ, όμως ακόμα δεν έχουν καταλήξει.

Ολοι αυτοί με την ψήφο τους στο ΚΚΕ μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά, με τη συμμετοχή τους να στείλουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, να διαμορφώσουν έναν πιο ευνοϊκό συσχετισμό υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Παίρνουμε κάθε μέτρο για να γίνει αυτή η σκέψη πράξη, να μην πάει στράφι ούτε μία τέτοια ψήφος σε παλιές δοκιμασμένες «λύσεις» που στρώνουν το έδαφος για νέες απογοητεύσεις, ούτε να οδηγηθεί στην αποχή.

Η ευκαιρία της κάλπης δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με την ψήφο του ο λαός μπορεί να δώσει πληρωμένη απάντηση στους εκβιασμούς της κυβέρνησης περί «νομιμοποίησης» και «σταθερότητας», ώστε να συνεχίσει «χωρίς περιπέτειες» την αντιλαϊκή επίθεση την επόμενη μέρα.

Με ψήφο στο ΚΚΕ ο κάθε εργαζόμενος στραπατσάρει τη «συμπολίτευση» στη ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και λοιπούς πρόθυμους, που στην ΕΕ ψηφίζουν τα ίδια μέχρι και κατά 95%.

* * *
ΚΚΕ, με την καρδιά ζεστή και με τον νου στην επόμενη μέρα!

Γιατί με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι κάνει τη μοναδική επιλογή που πραγματικά στριμώχνει την κυβέρνηση, που αποτελεί πλήγμα στην ΕΕ και στα κόμματά της.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, και αυτό είναι εγγύηση για τον λαό ότι δεν πρόκειται να της «χαριστεί», δεν πρόκειται να της δώσει το παραμικρό άλλοθι. Είναι το μόνο κόμμα που θέλει τον λαό πρωταγωνιστή, να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια, με τη δική του εξουσία να οικοδομήσει μια κοινωνία στα μέτρα του, χωρίς εκμετάλλευση.

Ξέρει επομένως ο λαός ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που βγαίνει από την κάλπη όπως ακριβώς έπεσε και κανένας δεν μπορεί να την παρερμηνεύσει.

Αντίθετα δηλαδή από ό,τι συμβαίνει με τα κόμματα που από σήμερα ετοιμάζουν τις διεργασίες και τις συγκολλήσεις της επόμενης μέρας, για την αναμόρφωση της «κεντροαριστεράς», ή τα κόμματα «μίας χρήσης», που το τέρμα της πορείας τους είναι κάθε φορά η συμβολή στη «σταθερότητα» του συστήματος.

* * *
Την Κυριακή και η οργή για τη βαρβαρότητα του πολέμου, και η αγανάκτηση για τον μήνα που δεν βγαίνει, και το μπούχτισμα από τη δυσοσμία του αστικού πολιτικού συστήματος, σε έναν δρόμο οδηγούν:

Στην ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει!

Κόντρα στα κόμματα του συστήματος, που με τη στάση τους και την αποκρουστική τους αντιπαράθεση καλλιεργούν την αποχή επειδή έτσι τους βολεύει. Κόντρα σε όσους θέλουν τους εργαζόμενους «θεατές» σκανδάλων και εκατομμυρίων τα οποία πηγαινοέρχονται στα «πόθεν έσχες» και στις offshore, ώστε να μην ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για όσα καίνε σήμερα τον λαό.

Ψήφος στο ΚΚΕ για να ψηλώσει κι άλλο η αγωνιστική ανάταση και να περιοριστεί η παραίτηση, να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης και να χάσει η μοιρολατρία.

Για να ξημερώσει η Δευτέρα με περισσότερη αυτοπεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω, για να αποδυναμωθεί το «δεν αλλάζει τίποτα».

* * *
Με νου και με καρδιά λοιπόν!

Ψηφίζουμε ΚΚΕ όσοι παλέψαμε πλάι – πλάι στις μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις που έβαλαν στο στόχαστρο την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της φτώχειας, που διαμορφώνεται στην ΕΕ από όλα τα άλλα κόμματα. Οσοι είδαμε και «ζυγίσαμε» μέσα στους μεγάλους αυτούς αγώνες τη στάση όλων των κομμάτων, βλέποντας ότι το ΚΚΕ ήταν δίπλα σε κάθε χώρο που πάλεψε για το δίκιο, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς «ναι μεν αλλά».

Οσοι πήραμε θάρρος και κουράγιο από τις πρωτοφανείς εργατικές, αγροτικές και άλλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Οσοι διαδηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, καταγγέλλοντας τη συμμαχία της κυβέρνησης με το κράτος – τρομοκράτη, τη στήριξη της ΕΕ στη γενοκτονία. Οσοι ενώσαμε τις φωνές μας με τους λαούς και τη νεολαία όλου του κόσμου, που συγκλόνισαν ακόμα και τις ΗΠΑ, στην καρδιά δηλαδή των στρατηγικών συμμάχων του Ισραήλ.

* * *
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ψήφο στο ΚΚΕ για όσους βλέπουν ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της δουλεύουν για να αφαιρούνται δικαιώματα από τους πολλούς, για να αδειάζει η τσέπη του λαού και να μπουκώνουν τα κέρδη των τραπεζών και των άλλων ομίλων.

Το ΚΚΕ αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί τον πραγματικό, μαχητικό και αξιόπιστο αντίπαλο σε αυτό το σύστημα.

Είναι πάντα απέναντι στην ΕΕ και στα κόμματά της εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές τους αποφάσεις, όπως μέσα στην Ευρωβουλή, και κυρίως εκεί που αυτές ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

* * *
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όσους προβληματίζονται, όσους αναζητούν πραγματική διέξοδο από τα τείχη που ορθώνει σήμερα ο καπιταλισμός σε κάθε ανάγκη των εργαζομένων.

Με το ΚΚΕ δυνατό μπορούν οι εργαζόμενοι και να φρενάρουν σήμερα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και να ανοίξουν την προοπτική για την Ελλάδα του σοσιαλισμού στην Ευρώπη των λαών, εκεί που δεν θα κυριαρχούν η αγωνία και η ανασφάλεια για τα αυτονόητα, εκεί που οι εργαζόμενοι θα έχουν ξεμπερδέψει με το σφαγείο του κέρδους.

Τώρα, λοιπόν, όλοι στη μάχη μέχρι και το τελευταίο λεπτό, για να εκφραστεί κάθε δυνατότητα στην κάλπη, για πιο ισχυρό ΚΚΕ!

 

Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το: