Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πάγια η θέση του Κόμματος για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και κρατικών παραγόντων

Σε σχό­λιό του σχε­τι­κά με τις προ­τά­σεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεί­ω­ση των μισθών των βου­λευ­τών και των κρα­τι­κών αξιω­μα­τού­χων προς ενί­σχυ­ση του ειδι­κού λογα­ρια­σμού κατά του κορο­νοϊ­ού, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα, μπο­ρούν να υιο­θε­τή­σουν την πάγια πρό­τα­ση του ΚΚΕ για μόνι­μη ‑και όχι μόνο επ’ αφορ­μή της παν­δη­μί­ας- δρα­στι­κή μεί­ω­ση των μισθών βου­λευ­τών κι άλλων υψη­λό­βαθ­μων κρα­τι­κών παρα­γό­ντων, την κατάρ­γη­ση των απο­ζη­μιώ­σε­ων για συμ­με­το­χή σε Κοι­νο­βου­λευ­τι­κές Επι­τρο­πές και των άλλων βου­λευ­τι­κών προ­νο­μί­ων. Αυτή η πρό­τα­ση ισχύ­ει πάντα, πόσο μάλ­λον σε συν­θή­κες όπως οι σημε­ρι­νές, που ο λαός υπο­φέ­ρει από τις επι­πτώ­σεις της παν­δη­μί­ας, από τις μεγά­λες ελλεί­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρ­νη­σης και μεγαλοεργοδοσίας.

Όλα τα άλλα έχουν στοι­χεία υπο­κρι­σί­ας και δημα­γω­γί­ας αυτές τις δύσκο­λες ώρες και στό­χο να κρυ­φτούν οι μεγά­λες ευθύ­νες τους για την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Σημειώ­νου­με, ξανά, πως σε ό,τι αφο­ρά τους βου­λευ­τές του ΚΚΕ, η βου­λευ­τι­κή απο­ζη­μί­ω­ση κατα­τί­θε­ται εξ ολο­κλή­ρου στο Κόμ­μα για την οργά­νω­ση της λαϊ­κής διεκ­δί­κη­σης και πάλης».

Υποκρισία από ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσο­τά­κης κάλε­σε τα μέλη του Υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λί­ου και τους βου­λευ­τές της ΝΔ να κατα­θέ­σουν το μισό τους μισθό, τους επό­με­νους δυο μήνες, για την ενί­σχυ­ση του ειδι­κού λογα­ρια­σμού κατά του κορονοϊού.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, αντα­γω­νι­ζό­με­νος την κυβέρ­νη­ση στην εντυ­πω­σιο­θη­ρία, ζήτη­σε να γίνει υπο­χρε­ω­τι­κή και όχι προ­αι­ρε­τι­κή μεί­ω­ση των βου­λευ­τι­κών μισθών και των απο­δο­χών όλων των κρα­τι­κών και κυβερ­νη­τι­κών αξιωματούχων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο