Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πραγματικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι οι αγώνες του λαού στους οποίους το Κόμμα καταθέτει όλες του τις δυνάμεις

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παραχαράσσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το ηχηρό “χαστούκι” που δέχτηκε η ΝΔ. Σήμερα το παρουσίασε ως μήνυμα για περισσότερη “αποτελεσματικότητα”, το πρόβλημα, όμως, είναι ακριβώς η μεγάλη αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο “τσάκισμα” των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού, για να εξυπηρετούνται τα κέρδη των λίγων.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει ως βολικό αντίπαλο τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, που βρίσκονται σε παρατεταμένη περιδίνηση, ακριβώς λόγω της διαχρονικής ταύτισής τους στην ίδια πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ.

Πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης της ΝΔ και της αντιλαϊκής της πολιτικής είναι οι αγώνες του λαού που βρίσκονται σε εξέλιξη και στους οποίους το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις».

Ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων
και σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων
,
προανήγγειλε ο  Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην ΚΟ της ΝΔ.

 

«Οι πολίτες μας ζητούν μεγαλύτερη ταχύτητα και χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ερμηνεύοντάς το όπως εξυπηρετεί την κυβέρνησή του, ανέφερε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν καταγράφει τον στόχο που είχαμε θέσει, καταγράφει όμως την υπεροχή της παράταξής μας, να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις ή απείχαν».

🤔  Την ώρα που ο λαός υποφέρει από τη φορομπηχτική πολιτική, την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το μαύρο – άσπρο επικαλούμενος τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει η Ελλάδα στην Ευρώπη, μεγέθη πάντως που δεν αφορούν ούτε καρπώνονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Δικαστηρίου της Αλβανίας για τον Φρέντυ Μπελέρη αναφέροντας ότι η «απόφαση αυτή φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με την ΕΕ συνολικά» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να εμποδιστεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής.
Σημειώνοντας ότι η ΝΔ αποτελεί «το πιο στιβαρό ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια επιστροφής στην εποχή του λαϊκισμού», ανέφερε πως θα προχωρήσει σε «μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, αλλά με κατεύθυνση μόνο μπροστά».

🤔 Στην προσπάθειά του να παρουσιάσει ως φιλολαϊκό το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, αναφέρθηκε στις αυξήσεις-ψίχουλα μισθών και συντάξεων που εξανεμίστηκαν πριν καν δοθούν από τον πληθωρισμό, στις παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, που εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, στο ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο την ώρα που λείπουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, στα ηλεκτρικά λεωφορεία αλλά και στην επιστολική ψήφο που παρουσίασε τόσα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών.

Εξακολουθώντας τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων για την ακρίβεια, ανέφερε πανηγυρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ ο τουρισμός φαίνεται να χτυπά νέο ρεκόρ επισκέψεων, στο πλαίσιο του «τουριστικού θαύματος» από το οποίο κερδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας με άθλιες συνθήκες εργασίας. Καταλήγοντας σημείωσε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2027.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Ατέχνως Καλές Διακοπές