Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Σταθερή η διαφωνία του Κόμματος με το διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων

Συνεχίζει να μαίνεται η υποκριτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τον ορισμό της νέας ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων. Τα δύο κόμματα δεν διαφωνούν με το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αλλά στο ποια κυβέρνηση -η σημερινή ή η επόμενη- θα κάνει την επιλογή των προσώπων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, με την οποία του ζητάει να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στα δύο κόμματα για τον νέο πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και για τους τρεις αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την ίδια ώρα, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέψευδαν δημοσιεύματα περί παρέμβασης του Πρ. Παυλόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως «δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση».

ΚΚΕ: Σταθερή η διαφωνία μας με το διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων

Σε σχόλιο που εξέδωσε για την αντιπαράθεση σχετικά με την ηγεσία της δικαιοσύνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ διαφωνεί σταθερά με το διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση, πολύ περισσότερο όταν αυτό επιχειρείται να γίνει κατά την προεκλογική περίοδο και σε συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων. Γι’ αυτό το λόγο και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για να αλλάξει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς. Την πρότασή μας αρνήθηκαν όλα τα άλλα κόμματα που τώρα αξιοποιούν το ζήτημα για να παίζουν τα διάφορα πολιτικά προεκλογικά τους παιχνίδια».