Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Στοιχεία για τη δράση φασιστικών ομάδων στο κέντρο του Μενιδίου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Τμήματος Ασφάλειας στο Μενίδι και έθεσε υπόψη της στοιχεία για τη δράση φασιστικών συμμοριών στο κέντρο του Μενιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ με Ερώτησή του στη Βουλή έχει αναδείξει τις σχετικές καταγγελίες για τη δράση των φασιστικών ομάδων που μεταξύ άλλων:

■ Επιτίθενται σε ανυποψίαστους περαστικούς που εκβιάζονται, είτε για να πουν τη γνώμη τους για τον εμβολιασμό, είτε για να αποκαλύψουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
■ Στοχοποιούν και επιτίθενται σε εργαζόμενους μετανάστες, που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από την εργασία τους, ακόμα και έξω από τα ίδια τους τα σπίτια.
■ Φωνάζουν αντικομμουνιστικά συνθήματα, στοχοποιούν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, συνολικά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, ιδιαίτερα από επαγγελματίες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν σε μια περίοδο που πλήττονται ιδιαίτερα, και που δέχονται φραστικές επιθέσεις και απειλές μέχρι και φθορές στην περιουσία των επιχειρήσεών τους.

Ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε την ανάγκη η Αστυνομία να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των φασιστικών συμμοριών (όπως π.χ. της «Propatria») που δραστηριοποιούνται στο Μενίδι.

902.gr

vivlio mpelogiannis