Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Συγκέντρωση σήμερα στη Ν. Μάκρη για τους πυρόπληκτους – Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί!

Συγκέντρωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού», διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 20.00, στην πλατεία της Νέας Μάκρης. Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Η συγκέντρωση έρχεται ως κορύφωση μιας μεγάλης κινητοποίησης του ΚΚΕ για τα ζητήματα των πυρκαγιών και για μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού. Μιας κινητοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς η οποία στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους μέχρι τώρα, συνεχίστηκε πολύμορφα από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τους κομμουνιστές να πρωτοστατούν μέσα από σωματεία και φορείς για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης, ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους οι χιλιάδες πυρόπληκτοι.

Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί!

Στο δισέλιδο φυλλάδιο που διακινούν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ αυτές τις μέρες στην περιοχή, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, σημειώνεται:

«Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί! Η καταστροφή στην περιοχή ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη δασοπροστασία, την πυρόσβεση, που εμπορευματοποιεί τη γη, που δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας.

Να μην περάσει η προσπάθεια να κρυφτούν μέσα στις στάχτες οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων.

Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός που αποδίδει την καταστροφή πότε στην “κλιματική αλλαγή”, πότε στην “κακιά στιγμή”, πότε στην “ατομική ευθύνη”, για να μείνει στο απυρόβλητο η εμπρηστική πολιτική.

Σας καλούμε:

Να διεκδικήσουμε την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%. Να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία.
Να γίνει απορρύπανση της περιοχής.
Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας συνολικά για τη χώρα.
Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Τα μέτρα – κοροϊδία που ανακοίνωσε δεν επαρκούν στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών, για να μπορέσουν οι κάτοικοι να ξανασταθούν στα πόδια τους. Την ίδια στιγμή, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των αιτιών της καταστροφής.

Σας καλούμε να δείξετε δύναμη και αντοχή.

Η οργή πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες. Είναι ελπιδοφόρο ότι από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της χώρας, από εκατοντάδες σωματεία και φορείς, από απλούς εργαζόμενους. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι εδώ, δίπλα σας, όπως ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα, εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Τώρα είναι η στιγμή να ανοίξει η συζήτηση και να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κύμα διεκδίκησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, με βάση το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ αναδεικνύουν ότι απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτός ο δρόμος θα έχει στο επίκεντρο όχι τα κέρδη των λίγων, αλλά την πραγματική προστασία του λαού και την ικανοποίηση των αναγκών του».