Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ – Σύγχρονη Εποχή: Αποχαιρετούν τον Γιάννη Σκυλλά

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά το ΚΚΕ τον σύντροφο Γιάννη Σκυλλά, στέλεχος του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Εκδοτικού οίκου «Σύγχρονη Εποχή», που έφυγε από τη ζωή. Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιάννη Σκυλλά, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, 21 Νοέμβρη του 2021.

Ο Γιάννης Σκυλλάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1957. Ήταν παιδί λαϊκής οικογένειας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Το 1974 και το 1977 έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ αντίστοιχα. Ήταν αντιπρόσωπος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης το 1983 στην Πράγα.

Ο Γιάννης Σκυλλάς ήταν μέλος της ΚΟΒ Μετάλλου Κέντρου της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ, ενώ υπηρέτησε το ΚΚΕ από πολλές στελεχικές θέσεις. Υπήρξε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Συνέβαλε ως δάσκαλος στα μαθήματα εσωκομματικής μόρφωσης της ΚΟΑ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Τέλος, ήταν χρεωμένος στο Εκδοτικό του Κόμματος, τη Σύγχρονη Εποχή, και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρόζη, στην κόρη του Δανάη και στους οικείους του.»

che guevara 008