Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Τα γεγονότα στη Λευκορωσία συνδέονται με επέμβαση ΕΕ, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τα γεγονότα στη Λευκορωσία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στις εξελίξεις και είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας, καθώς και για γεωπολιτικά στηρίγματα στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Είναι γελοίο και ταυτόχρονα προκλητικό το γεγονός πως, ως προπομπός των παρεμβάσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ, δήθεν υπέρ της “ελευθερίας” και “δημοκρατίας”, έχουν “επιστρατευθεί” η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες της ΕΕ, στις οποίες σημειώνονται κατάφωρες παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως είναι οι δίκες σε βάρος αντιπολιτευόμενων εφημερίδων και οι φυλακίσεις κομμουνιστών, ο περιορισμός έως και η απαγόρευση της δράσης των ΚΚ.

Φυσικά, λύση για το λαό της Λευκορωσίας δεν αποτελεί η διατήρηση του σημερινού αστικού καθεστώτος, που κινείται στα πλαίσια της αγοράς και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εγκλωβισμένο στις “μυλόπετρες” των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως έδειξε η τελευταία επίσκεψη Πομπέο στη χώρα αυτή. Ούτε ποτέ ο εργαζόμενος λαός μπορεί και πρέπει να υποταχθεί σε εκκλήσεις, όπως αυτές του σημερινού προέδρου “να μείνει μακρυά από την πολιτική”. Το ακριβώς ανάποδο καλείται να κάνει!

Το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και στον εργαζόμενο λαό της Λευκορωσίας και την πεποίθησή του πως αυτός μπορεί και πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη με κριτήριο τα συμφέροντά του, να αποκρούσει τις ξένες επεμβάσεις, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του, να χαράξει τον δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».