Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Τα χαμόγελα του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο για την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:

«Οι ”ενέσεις αισιοδοξίας” και τα χαμόγελα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην περιοχή μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι και οξύνονται λόγω της κυβερνητικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Δεν μπορούν να κρύψουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στην ευρύτερη περιοχή για τις οποίες έχουν ευθύνη κυβερνήσεις, διοίκηση της Περιφέρειας και δημοτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, οι εξαγγελίες για άνοιγμα των συνόρων και του αεροδρομίου Μακεδονία στις 15 Ιούνη, στο όνομα της ”επανεκκίνησης της οικονομίας”, έγιναν με το βλέμμα της κυβέρνησης στραμμένο στις μεγάλες επιχειρήσεις τόσο στον τουρισμό όσο και στις μεταφορές και συνοδεύουν τις αδρές επιδοτήσεις προς το κεφάλαιο, τις οποίες θα πληρώσει ο λαός άμεσα και έμμεσα. Η ουσιαστική ακύρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δημιουργεί πρόσθετους μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Είναι κρίσιμο σε αυτή τη φάση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία της περιοχής να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο, διεκδικώντας να μην πληρώσουμε ξανά την καπιταλιστική κρίση αλλά και όσα μας αξίζουν για να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. Οι εξελίξεις κάνουν ακόμη πιο αναγκαίο και ρεαλιστικό το δρόμο των ριζικών αλλαγών στην οικονομία και στην κοινωνική οργάνωση, που προβάλλει μέσα από την πανδημία και τη χρεοκοπία του συστήματος σε όλα τα επίπεδα».