Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Την Τετάρτη 5 Ιούνη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επί ποδός βρίσκονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική μεταφέροντας παντού το κάλεσμα της συγκέντρωσης και φυσικά της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη. Σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζουν μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ενώ τις επόμενες μέρες θα «οργωθούν» χώροι δουλειάς, στέκια νεολαίας, δομές Υγείας και εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνοικίες και γειτονιές με στόχο την Τετάρτη η πλατεία Συντάγματος να είναι κατακόκκινη, να μη λείψει κανείς και καμία. Για να στείλει η συγκέντρωση με τη μαζικότητα και τον παλμό της ένα ξεκάθαρο μήνυμα τις μέρες που απομένουν. Πως η μεγάλη ευκαιρία στις ευρωεκλογές δεν θα πάει χαμένη, θα χαμογελάσει ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα της η ΚΟ Αττικής αναφέρει:

Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι…
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Δώσε και εσύ το “παρών” στη μεγάλη
συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα!
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε στις ευρωεκλογές δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη!

Τώρα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό
για να χαμογελάσει ο λαός!

 • Για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
 • Για να φάει ένα γερό χαστούκι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους!
 • Για να κοντύνουμε πολύ το 41% της ΝΔ. Να της κοπούν η φόρα και η αλαζονεία. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

“Σηκώνουμε κόκκινη κάρτα” σε όλους αυτούς:

 • Που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποτελούν το 90% των αντιλαϊκών νόμων και στη χώρα μας.
 • Που ψηφίζουν το ίδιο με τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο πάνω από το 70%, στηρίζοντας το αντιλαϊκό της έργο στα κρίσιμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ 2- Νέα Αριστερά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ!

Ψηφίζουμε για όλα!

Με δυνατό ΚΚΕ ψηφίζουμε αντισυστημικά, αντιπολεμικά, αντιφασιστικά, για να δυναμώσει την επόμενη μέρα των εκλογών ο αγώνας:

 • Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την κατάργηση των άδικων φόρων που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα, για να ανασάνουν οι λαϊκές οικογένειες.
 • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Για να βγει και από την κάλπη μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.
 • Γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συμπολιτευόμενη “αντιπολίτευση” όλων των άλλων.
 • Μην τους κάνεις τη χάρη να απέχεις, ώστε μετά να σε λένε απαθή και ανεμπόδιστα να αθωώνουν την εγκληματική τους πολιτική.

Ψήφισε – δυνάμωσε το ΚΚΕ!

Πιο ψηλά στην Αττική με διψήφια και αυξημένα ποσοστά για να πλατύνει το κόκκινο ρήγμα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας!

Πιο ψηλά σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Γιατί ξέρεις ότι:

 • Το ΚΚΕ παντού και στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίζεται τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα λόμπι.
 • Πρωτοστατεί στην οργάνωση των μεγάλων εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων.
 • Έχει πρόταση διεξόδου που συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία και όχι την μειοψηφία που ζει με αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση των πολλών.

Αυτό που θα μετρήσει στις 10 Ιούνη είναι
ένα πιο δυνατό ΚΚΕ!
Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις
και εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα!

Οι προσυγκεντρώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 5 Ιούνη έχουν οριστεί στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

 • Προπύλαια: ΑΕΙ, Α’ Αθήνας, Β/Δ Αττική, Μεσόγεια, Δικαιοσύνη, Επισιτισμός – Τουρισμός, Εκπαιδευτικοί, Καλλιτέχνες, Υγεία – Πρόνοια, Χρηματοοικονομικό, Εμπόριο, ΜΜΕ.
 • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια, Ανατολικά, ΕΒΕ.
 • Μοναστηράκι: Πειραιάς, Τηλεπικοινωνίες, Τοπική – Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.
 • Παλιά Βουλή: Μέταλλο, Ενέργεια – Νερό, Φάρμακο – Χημική Βιομηχανία, Μεταποίηση, Κατασκευές, Μεταφορές, Ν/Δ Συνοικίες, Δυτικά, Β/Δ Αθήνα, Βόρεια.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Μοιραστείτε το:
Μοιραστείτε το: