Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει την κυβέρνηση και ΝΔ

«Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη ΝΔ, αλλά και όσους αναγορεύουν τους ιμπεριαλιστές, τις επιδιώξεις των οποίων απηχούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, σε προστάτη της ειρήνης και της σταθερότητας» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, καταλήγοντας «στην πραγματικότητα, όμως, συντηρούν με κάθε τρόπο και με την προσφιλή τους μέθοδο της έγερσης μειονοτικών ζητημάτων, τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” για να υπηρετούν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε βάρος των λαών».

Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα του BBC

Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα λέει πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «η Ελλάδα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας».

Με αφορμή το δημοσίευμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έστησαν έναν ακόμα καυγά, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια που δρομολόγησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τροφοδοτούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: Να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα». Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως στη «ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», ενώ ισχυρίζεται εκ νέου πως τάχα «η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας».